fbpx
Hyundai купила виробника роботів Boston Dynamics

Hyundai купила виробника роботів Boston Dynamics

Boston Dynamics Hyundai Heavy Industries Світ Технології

Південнокорейська компанія Hyundai купила виробника роботів Boston Dynamics за $917 мільйонів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Korea Economic Daily.

Згідно з попереднім звітом Bloomberg, компанії почали переговори з приводу покупки щонайменше на початку листопада.

Видання зазначає, що Softbank погодився продати виробника роботів за 1 трлн вон (917 млн дол.) Придбання відбудеться на засіданні ради сьогодні.


Це цікаво: Американську армію поповнили людиноподібні роботи


За даними Cnet, Boston Dynamics стане в пригоді Hyundai при розробці промислових роботів або роботів, призначених для використання в логістиці.

Компанія Boston Dynamics відома створенням робота-собаки Spot, якого вона почала продавати у середині 2020 року за 75 тис. доларів США.

Spot — чотириногий робот, візуально подібний на собаку. Він важить близько 30 кг. На одному заряді «залізний пес» може пропрацювати 90 хвилин. Чотириногий робот може підійматися сходами, пасти овець та тягнути рикшу.

Собакоробот Spot від компанії Boston Dynamics

У жовтні 2020 року у Зоні Відчуження вперше провели випробування цього автономного робота, роботи здійснювала дослідницька група Брістольського університету спільно з фахівцями Державного спеціалізованого підприємства «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами» (ДСП «ЦППРВ»).

Зокрема, проводились радіометричні та геофізичні роботи на території двох секторів пункту тимчасової локалізації радіоактивних відходів «Рудий ліс» та на територіях пунктів захоронення радіоактивних відходів «Підлісний» і «Буряківка».

На початку цього року апарат також допомагав проводити обстеження пацієнтів із підозрою на COVID-19 у Бостонській жіночій лікарні Брігама.

Boston Dynamics — американська інженерна компанія, що працює в галузі робототехніки. Відома своїми розробками для військових потреб на замовлення DARPA.

Boston Dynamics Hyundai Heavy Industries Світ Технології