fbpx
Іл-76МД ЗСУ доставить в Уганду L-39ZA після ремонту в Одесі

Іл-76МД ЗСУ доставить в Уганду L-39ZA після ремонту в Одесі

«Одеський авіаційний завод» 25 БрТрА L-39 Авіаремонт Авіація Ил-76 Модернізація

Військовий транспортний літак Іл-76МД Повітряних Сил ЗС України доставляє в Уганду ударні літаки L-39ZA для місцевих військово-повітряних сил.

Про це повідомляє Думская.

Вчора Іл-76МД з бортовим номером 76413 вчора прибув до одеського аеропорту для завантаження угандійських L-39ZA Albatros з Одеського авіаремонтного заводу і їх подальшого транспортування до африканської країни.

Іл-76МД входить до складу 25-ї бригади транспортної авіації Повітряних сил ЗС України, яка базується у місті Мелітополь в Запорізькій області.

Іл-76МД в аеропорту Одеси

Спочатку транспорт відправиться з Одеси до столиці Болгарії міста Софії, де забере обладнання та спеціалістів з експлуатації L-39ZA Albatros: літаки раніше належали болгарським ВПС.

Раніше ми вже писали, що в Одесі на ДП “Одеський авіаційний завод” здійснюють ремонт та модернізацію ударних літаків L-39ZA для Військово-повітряних сил Уганди.

L-39ZA у цеху Одеського авіаційного заводу

Загалом африканський замовних ремонтує в Україні вісім бортів, шість з яких вже відправлені в Уганду, а остання пара нещодавно завершила ремонт та зараз готується до транспортування з Одеси.

Виконання контракту розпочалось у середині 2018-го року і до кінця року перша партія була відправлена для ВПС Уганди.

Більшість цих літаків була придбана у Болгарії (минулого року ми повідомляли про ремонт L-39 ZA на Одеському авіаційному заводі, проте тоді джерело писало, що ці борти для ВПС Болгарії) та один у Румунії. За даними видання Думская, ще в 2010 році для ВПС Уганди було придбано чотири L-39 ZA в Болгарії та згодом вони пройшли ремонт в Одесі. Після цього була отримана нова партія.

«Одеський авіаційний завод» 25 БрТрА L-39 Авіаремонт Авіація Ил-76 Модернізація