fbpx
“Імпульс” показав процес виробництва українських ВОГ-17

“Імпульс” показав процес виробництва українських ВОГ-17

АГС-17 Боєприпаси Завод «Імпульс» Україна Укроборонпром

Шосткинський завод «Імпульс» продемонстрував процес виробництва українських гранатометних пострілів калібру 30 мм ВОГ-17.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням ЗМІ «Суспільне Суми».

На базі шосткинського заводу «Імпульс» відкрили лінію для серійного виготовлення боєприпасів для автоматичних гранатометів.

Розробило боєприпас спеціальне конструкторське бюро «Вектор-В». За словами директора заводу Віталія Кайнара, боєприпас ВОГ-17В узяли на озброєння у 2019 році.

Складові гранатометного пострілу ВОГ-17 українського виробництва на ДП «Імпульс»

У 2021 році завод підготував лінію для серійного виробництва. Зараз виготовляють та тестують пробну партію.

Повідомляється, що підприємство має підписати контракт з «Укроборонпромом» на виготовлення 600 тисяч одиниць на рік, за перші три роки мають виготовити їх півтора мільйона.

Цех з виготовлення деталей на ДП ШЗ «Імпульс»

У державному концерні зазначали, що Україна завжди була залежною від закордонного постачання цих боєприпасів.

Виробництво

Складових у гранатометного пострілу тридцять шість. Директор заводу говорить, що пружина використовується в механізмі самоліквідатора.

«Тонкощі роботи цієї пружини дуже високі: трохи перегнули – підривник не працює», – сказав директор ДП ШЗ «Імпульс» Віталій Кайнара.

Верстак для пружинок зарядів

Самоліквідатор спрацьовує за 27 секунд після вильоту гранати зі ствола. Тобто, холостих пострілів не буває, граната вибухне в будь-якому разі, говорить керівник підприємства. Це відрізняє її від існуючих радянських модифікацій.

Цех спорядження вибухівкою капсулів для зарядів

До складу цього виробу входить п’ять капсулів-запальників. Це капсуль-запальник, який вибивний заряд запалює: запалює порох, і граната летить.

При виході зі ствола заводиться від відцентрового обертання підривник, заводиться самоліквідатор, від удару об перешкоду спрацьовує уся граната. Над технологією виготовлення боєприпасу та навчанням працівників працюють з 2019 року, говорить інженер цеху Олександр Денисенко.

АГС-17 Боєприпаси Завод «Імпульс» Україна Укроборонпром