fbpx
Індія частково локалізує українські енергетичні установки для кораблів

Індія частково локалізує українські енергетичні установки для кораблів

ДП НВКГ «Зоря» — «Машпроект» Індія Світ Співпраця Україна

У Індії частково локалізують виробництво українських енергетичних установок для надводних кораблів.

Про це інформує Мілітарний.

Українське ДП «Зоря»-«Машпроект» та державна компанія Індії Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL) уклали угоду щодо локалізації виробництва компонентів газотурбінних двигунів для кораблів, – повідомили у пресслужбі компанії.

Підписання угоди відбулося під час візиту української делегації до Індії.

“Угодою ми закріпили результати тривалої 6-річної взаємодії з BHEL щодо визначення формату співробітництва, технічних можливостей та подальших перспектив”, – сказав генеральний директор ДП «Зоря»-«Машпроект» Олексій Жуковець.

Представники українського підприємства вважають, що реалізація проекту локалізації значно підвищує конкурентоспроможність української продукції на ринку Індії.

“Сьогодні ми маємо підстави говорити про застосування нашої техніки для кораблів індійських ВМС у довгостроковій перспективі”, – зазначив Олексій Жуковець.

Часткова локалізація проходитиме за ліцензійним контрактом із виплатою BHEL відповідного роялті на користь ДП «Зоря»-«Машпроект».

У вересні, ДП «Зоря»-«Машпроект» уклало контракт на постачання газотурбінних агрегатів для потреб Військово-морського флоту Індії. Угоду було підписано з Goa Shipyard Limited (Індія). Країна має отримати два газотурбінні агрегати (ГТА) М7Н.2.

Цими агрегатами будуть укомплектовані нові багатоцільові фрегати класу Talwar, що будуть побудовані на індійській верфі. Перший агрегат має бути преданий замовнику у грудні 2022 року, другий – у липні 2023-го. Загальна сума контракту склала близько 100 млн доларів США.

INS «Trikand» (F51) класу Talwar у 2013-у році

Також у січні стало відомо, що Індія закупила газотурбінні двигуни в Україні та передала їх Росії для установки на фрегати типу «Адмирал Григорович».

ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект» спеціалізується на проєктуванні, виробництві та ремонті газових турбін для морських кораблів і суден, електроенергетики та газотранспортних магістралей.

ДП НВКГ «Зоря» — «Машпроект» Індія Світ Співпраця Україна