fbpx
Індія додатково замовила ЗРК Akash

Індія додатково замовила ЗРК Akash

Закупівлі ЗРК Індія ПС Індії

Федеральний уряд Індії схвалив закупівлю шести додаткових дивізіонів зенітного ракетного комплексу (ЗРК) середньої дальності Akash класу “земля-повітря”.

Про це повідомляє Jane`s 360

Загальна вартість угоди складає 55 млрд індійських рупі, що за сьогоднішнім курсом – 767,7 млн доларів США.

На цю суму включено поставку близько 600 ракет Akash.

Розробка системи відбувалась індійською державною компанією DRDO (англ. – Defence Research and Development – Організація оборонних досліджень та розробок).

В неї включена розробка та виробництво ракети компанією Bharat Dynamics Limited (BDL), радарів від Bharat Electronics Limited, а також гусеничні та колісні шасі від приватних компаній Larsen & Toubro та Tata Power SED.

Пуски ЗРК Akash

Джерела в індійських військових колах заявили, що частина ракет буде оснащена новою головкою самонаведення, яка була успішно випробувана у грудні 2017-го року.

На озброєнні індійських військово-повітряних сил ЗРК Akash перебувають з липня 2015-го року та замінюють на службі радянські системи С-125М “Печора-М”, “Оса” (9К33) та “Игла” (9К38).

З 2015-го року вже розгорнуто два дивізіони цих систем, які чергують на кордоні з Пакистаном та Китаєм.

ЗРК Akash призначений вражати цілі на дальностях до 30 км та висотах до 18 км. Вага ракети – 720 кг, довжина – 582 см, діаметр – 35 см. Вага бойової частини – 60 кг.

Останні роки Індія успішно розвиває свою ракетну програму, так у травні 2019-го року відбувся черговий етап випробувань BrahMos-A – ракети класу “повітря-земля”. Наприкінці березня стало відомо про успішне випробування власної протисупутникової ракети.

Закупівлі ЗРК Індія ПС Індії