fbpx
Індія отримає перші С-400 до кінця року – ЗМІ Росії

Індія отримає перші С-400 до кінця року – ЗМІ Росії

Азія Закупівлі ЗРК Індія ППО та ПРО Росія С-400 Світ

Індія отримає перші зенітні ракетні комплекси С-400 «Триумф» до кінця поточного року.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Вони посилаються на заяву посла Індії в Росії Датла Бала Венкатеш Варма.

За словами заступника керівника федеральної служби по військово-технічному співробітництву Владіміра Дрожжова, індійські спеціалісти вже прибули до Росії на навчання.

В жовтні 2018 років Москва і Нью-Делі підписали контракт на поставку п’яти полкових комплектів ЗРС С-400 «Триумф» вартістю понад п’ять млрд доларів, цю угоду назвали найбільшою за всю історію «Рособоронэкспорта».

У вересні 2019 року віцепрем’єр Росії Юрій Борісов розповів, що Нью-Делі виплатив аванс за комплекси «Триумф» і поставки почнуться протягом 18-19 місяців.

Розрахунки за експортні поставки ЗРС С-400 будуть проводитися в національних валютах. Очікується, що повністю поставки за контрактом завершаться до квітня 2023 року.

Тимчасовий повірений у справах США в Індії Дон Хефлін заявив, що Індія, можливо, не уникне від Вашингтона санкцій щодо країн, які купують російську військову техніку.

Пускові установки ЗРК С-400

У березні 2021 року Міністр оборони США Ллойд Остін попередив свого індійського колегу Раджнатха Сінгху про санкції через купівлю Індією російських зенітно-ракетних комплексів С-400.

Питання було обговорено під час візиту Остіна до Індії в рамках пошуку союзників для протистояння Китаю у регіоні.

Власне прямих «погроз» санкціями не було так як ще не відбулось постачання самих ЗРК.

Зенітний ракетний комплекс С-400

Очільник Пентагону наголосив, що Вашингтон просить усіх своїх партнерів утриматись від купівлі російського озброєння, щоб уникнути санкцій.

Азія Закупівлі ЗРК Індія ППО та ПРО Росія С-400 Світ