fbpx
Індія почала отримувати перші С-400

Індія почала отримувати перші С-400

Азія Закупівлі ЗРК Індія ППО та ПРО Росія С-400 Світ

Індія почала отримувати перші зенітні ракетні комплекси С-400 «Триумф» російського виробництва.

Про це інформує Мілітарний.

Росія розпочала постачання Індії першої партії систем протиповітряної оборони (ППО) С-400, повідомив голова Федеральної служби з військово-технічного співробітництва РФ Дмитрий Шугаев, пишуть російські ЗМІ.

“Перші поставки вже почалися”, – заявив Шугаєв у неділю на аерокосмічній виставці Dubai Airshow-2021.

За його словами, перший дивізіон зенітно-ракетного комплексу С-400 прибуде до Індії до кінця року.

Фото на тему С-400/S-400

В жовтні 2018 років Москва і Нью-Делі підписали контракт на поставку п’яти полкових комплектів зенітних ракетних комплексів великої дальності С-400 «Триумф» вартістю 5,5 мільярда доларів, вони потрібні для протидії загрозі з боку Китаю. Очікується, що повністю поставки завершаться до квітня 2023 року.

На початку травня, тимчасовий повірений у справах США в Індії Дон Хефлін заявив, що Індія, можливо, не уникне від Вашингтона санкцій щодо країн, які купують російську військову техніку.

У березні 2021 року Міністр оборони США Ллойд Остін попередив свого індійського колегу Раджнатха Сінгху про санкції через купівлю Індією російських зенітно-ракетних комплексів С-400.

Пускові установки ЗРК С-400

Питання було обговорено під час візиту Остіна до Індії в рамках пошуку союзників для протистояння Китаю у регіоні. Очільник Пентагону наголосив, що Вашингтон просить усіх своїх партнерів утриматись від купівлі російського озброєння, щоб уникнути санкцій.

С-400

С-400 «Триумф» – російська зенітно-ракетна система великого і середнього радіуса дії. Призначена для ураження літаків стратегічної і тактичної авіації, балістичних ракет, гіперзвукових цілей та інших засобів повітряного нападу в умовах радіоелектронного та інших видів протидії.

Фотоприклад: Зенітна ракетна система С-400

Система здатна виявляти аеродинамічні цілі на відстані до 600 кілометрів, уражати аеродинамічні цілі на відстанях до 400 км (з ракетами 40Н6Е , що були прийняті на озброєння влітку 2018 року).

А балістичні цілі на відстані до 60 кілометрів, що летять зі швидкістю до 4,8 кілометра на секунду на висотах від кількох метрів до кількох десятків кілометрів. На сьогодні операторами комплексу є Росія, Алжир, Китай та Туреччина.

Азія Закупівлі ЗРК Індія ППО та ПРО Росія С-400 Світ