fbpx
Індія поставить Вірменії велику партію озброєнь. У тому числі РСЗВ і боєприпаси 

Індія поставить Вірменії велику партію озброєнь. У тому числі РСЗВ і боєприпаси 

Азія Артилерія Боєприпаси Вірменія Закупівлі Індія Кавказ РСЗВ Світ

Індія підписала з Вірменією угоди на постачання великої партії різноманітних озброєнь та боєприпасів.

Про це повідомляє індійське видання The Economic Times.

Контракти уряди двох країн погодили ще на початку вересня. Їхня вартість не розголошується.

За оцінками журналістів, найближчими місяцями до Вірменії буде поставлено зброї на суму понад 20 млрд рупій, це майже 250 млн доларів США.

Також, за даними джерел видання, замовлення включає перший в історії експорт реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) «Pinaka» індійського виробництва.

Також у рамках домовленостей Індія поставить до Вірменії протитанкові ракети та багато боєприпасів для інших систем.

Індія виготовляє озброєння для Вірменії не вперше. У 2020 році Нью-Делі продав Єревану чотири контрбатарейні радари «Swathi» вартістю 40 млн.

Контрбатарейна РЛС Swathi Weapon Locating Radar (WLR) розроблена підрозділом Electronics and Radar Development Establishment (LRDE) індійської державної Організації оборонних досліджень та розробок DRDO – Defence Research and Development Organisation. Виробництво здійснює державне об’єднання Bharat Electronics Limited (BEL).

Заявлена дальність виявлення РЛС з пасивною антенною фазованою решіткою мінометного пострілу – до 20 км, артилерії – 30 км, РСЗО – до 40 км.

РСЗВ «Pinaka». Фото з відкритих джерел

«Pinaka» – це 214-мм реактивна система залпового вогню (РСЗВ), спроєктована і розроблена в Індії. Розробка почалася в 1980-ті роки для заміни парку БМ-21 «Град». Бойова вага РСЗВ «Pinaka» (з реактивними снарядами) становить близько 27,1 т. Розрахунок складається з п’яти осіб. До складу артилерійської частини входять два транспортно-пускових контейнери з 12 реактивними снарядами. Максимальна дальність стрільби – 40 км, мінімальна – 10 км.

У минулому році в Індії випробували ракети для «Pinaka» зі збільшеною дальністю ураження. Версія ракети підвищеної дальності може знищувати цілі на відстані до 45 км.

Нині Індія докладає значних зусиль для збільшення експорту зброї власного виробництва за допомогою активної підтримки уряду країни для отримання закордонних замовлень.

Азія Артилерія Боєприпаси Вірменія Закупівлі Індія Кавказ РСЗВ Світ