fbpx
Індія своїми силами планує модернізувати винищувачі Су-30 

Індія своїми силами планує модернізувати винищувачі Су-30 

Авіація Азія Винищувач Індія Модернізація ПС Індії Світ Су-30

Повітряні сили Індії планують самостійно модернізувати винищувачі Су-30 МКІ, які були виготовлені в країні за російською ліцензією.

Про це пише EurAsian Times.

Індійські збройні сили – найбільший закордонний експлуатант бойових літаків Су-30.

Авіапарк із 262 винищувачів Су-30МКІ є і, ймовірно, залишатиметься основою Повітряних сил Індії протягом багатьох десятиліть.

За останні 20 років Індія зробила значні інвестиції в інтелектуальну власність та інфраструктуру зі складання, експлуатації та обслуговування (капітальний ремонт, виробництво запчастин) Су-30МКІ.

Винищувач Су-30МКІ ВПС Індії. Фото: ЗМІ Індії

За словами командувача ВПС Індії, головного маршала авіації Вівека Рама Чаудхарі, технічні параметри “великої” модернізації цих літаків нині уточнюються.

«Ми вирішили, що це оновлення буде виконано на місцевих підприємствах. Модернізація, зокрема, полягатиме у адаптації для використання винищувачем зброї індійської розробки, систем електронної боротьби тощо. Ми розглядаємо можливість модернізації 84 Су-30МКІ першим траншем», – зазначив Чаудхарі.

За даними Повітряних сил, модернізація почнеться через 4-5 років, які необхідні для проектування та розробки.

У виданні зазначають, що окрім можливості застосовувати передову зброю місцевої розробки, остаточні технічні параметри, ймовірно, включатимуть встановлення нової системи пошуку та відстеження теплових цілей (IRST), нову бортову РЛС AESA та встановлення потужніших двигунів, які ймовірно Індія закупить у Росії.

Заявляється, що Росія також надасть Індії допомогу в складанні нових та модернізації наявних Су-30МКІ в рамках програми «Make in India».

Винищувач Су-30МКИ ВПС Індії, озброєний надзвуковою крилатою ракетою Brahmos. Фото з відкритих джерел

Подальша співпраця включатиме постачання додаткових комплектів для складання Су-30МКІ та спільну роботу з модернізації, включаючи інтеграцію новітнього авіаційного озброєння та авіоніки.

Су-30МКІ розроблений російською корпорацією «Сухой» для ВПС Індії. Багатофункціональний винищувач виробляється в Індії на підприємстві Hindustan Aeronautics Limited (HAL) за ліцензією. У бойовий літак інтегровані індійські системи та авіоніка, а також французькі та ізраїльські авіаційні підсистеми.

Авіація Азія Винищувач Індія Модернізація ПС Індії Світ Су-30