fbpx
Індія замовляє обладнання та запчастини до ПКР Harpoon

Індія замовляє обладнання та запчастини до ПКР Harpoon

Азія Закупівлі Індія ПКР Harpoon Світ США

Індія замовляє обладнання та запчастини до протикорабельних ракет Harpoon.

Про це інформує Мілітарний.

Державний департамент США 2 серпня 2021 року, прийняв рішення про схвалення можливого продажу Індії тестового набору для ПКР Harpoon та відповідного обладнання за орієнтовною вартістю 82 мільйонів доларів, пише Navy Recognition. Агентство з питань оборонного співробітництва в галузі безпеки, надало необхідну сертифікацію, яка сповіщає Конгрес про можливий продаж.

Уряд Індії має намір придбати один набір для тестування ракет Harpoon. Також до замовлення включена одна станція технічного обслуговування проміжного рівня Harpoon, запасні та ремонтні частини, допоміжне та випробувальне обладнання, технічна документація та навчання персоналу.

Окрім того, будуть надані послуги технічного, інженерного та логістичного забезпечення уряду США та підрядника, який виконуватиме угоду. Та інші пов’язані елементи логістики та програмного забезпечення.

“Цей запропонований продаж покращить спроможність Індії протистояти поточним і майбутнім загрозам, надавши Індії гнучкі та ефективні можливості технічного обслуговування ракет Harpoon для забезпечення максимальної готовності сил”, – зазначили у Держдепі.

Головним підрядником угоду буде компанія Boeing.

Harpoon – протикорабельна ракета, розроблена McDonnell Douglasв 1970-х роках. Стандартна її версія використовує активне радіолокаційне самонаведення і летить над поверхнею води для ухилення від зенітних засобів. Існують модифікації авіаційного базування, для застосування з надводних кораблів, з підводних човнів, а також для берегової оборони.

Протикорабельна ракета Harpoon. Фото: navy.gov.au

У версії Block II, можливості ракети розширені для ураження як надводних, так і берегових цілей. Для ураження об’єктів на суші та кораблів Harpoon використовує інерційну навігацію за допомогою GPS. Бойова частина масою 227 кг забезпечує знищення широкого спектра цілей.

Максимальна дальність застосування – 280 км.

У квітні минулого року, Державний департамент США дав згоду на продаж Індії двох пакетів озброєння загальною сумою 155 млн. доларів. Індія хотіла придбати 10 протикорабельних ракет Harpoon Block II за 92 млн. доларів. Також Нью-Делі планував купити 15 торпед Mk 54 на 63 млн. доларів.

Відповідні озброєння будуть використовуватися на літаках протичовнової боротьби та моніторингу обставини на морі P-8І Poseidon. Ці літаки в тому числі потрібні для відслідковування активності китайського флоту в Індійському океані.

Азія Закупівлі Індія ПКР Harpoon Світ США