fbpx
Індія замовить 250 легких танків

Індія замовить 250 легких танків

Азія Бронетехніка Закупівлі Індія Світ Танк

Індія замовить 250 легких танків для національної армії.

Про це пише ThePrint.

У разі закупівлі 25-тонних бойових машин з них сформують майже шість полків в індійській армії.

Попередній документ з’являється на тлі тривалої патової ситуації в процесі роз’єднання індійських та китайських військ на сході Ладакху.

Закупівля легких танків, як більш універсальної платформи, має поліпшити мобільність індійської армії у можливій гірській війні.

Це пов’язане з можливістю використовувати обмежений простір у гірських місцевостях за рахунок більшої мобільності легких танків при тій самій вогневій потужності.

Індійські танки Т-90

Під час протистояння в Ладаку Індія розмістила свої танки Т-90, Т-72 і бойові машини піхоти на сході регіону.

Дані танки мають вагу у 40-50 тонн, через що обмежені у діях в гірських умовах, а с отання версія національного танку Arjun важить 68,5 тонни.

Розробкою танку Arjun займалась Організація оборонних досліджень Індії (DRDO), у виробництві задіяно понад 200 індійських компаній, а загальна чисельність залученого персоналу досягає 8000 осіб.

Початок робіт на основним бойовим танком Arjun розпочалась у 1972 році підрозділом DRDO з розробки бойових машин для індійської армії.

Основний бойовий танк Arjun Mk-1A

Перші серійні танки передали армії у 2004 році, де Arjun увійшли до 43 бронетанкового полку. 25 травня 2009 року завершилось озброєння полку на нові танки, таким чином частина стала першою у ЗС Індії, яка переозброїлась на танки Arjun національного виробництва.

Екіпаж Arjun – четверо осіб, основне озброєння складає 120 мм нарізної танкової гармати. Номенклатура боєприпасів різного типу APFSDS (Бронебійний підкаліберний оперений снаряд з відкидним піддоном), HE, HEAT, High Explosive Squash Head (HESH) та керовані ракети LAHAT. Швидкострільність стрільби танку – 6-8 пострілів за хвилину. Додаткове озброєння – 7,62-мм спарений та 12,7-мм зенітний кулемети.

Азія Бронетехніка Закупівлі Індія Світ Танк