fbpx
Індії запропонували перспективні корейські танки K21-105

Індії запропонували перспективні корейські танки K21-105

Hanwha Defense Азія Бронетехніка Індія Південна Корея (Республіка Корея) Світ Танк

Південнокорейська компанія Hanwha Defense готова запропонувати індійській армії свій легкий танк K21-105.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на заяву представника Hanwha Defense виданню Janes.

У 2021 році Індія повідомила про бажання придбати 350 легких танків вагою 25 тонн. Як вважають експерти, таке рішення країна ухвалила після прикордонних зіткнень із Китаєм.

Індія хотіла б мати бронемашину, здатну нести кілька систем озброєння різного калібру.

На отримання замовлення претендує південнокорейська компанія Hanwha Defense із її проєктом бронемашини K21-105.

Бронемашина K21-105 від Hanwha Defense. Фото: military-today.com

Щоб отримати вигідний контракт, південнокорейський виробник бронетехніки пропонує найактивнішу співпрацю у модифікації машини.

Hanwha Defense готова встановити на легкий танк K21-105 активні та пасивні засоби ураження. Все залежатиме від потреб замовників.

Південнокорейська компанія пропонує K21-105 із системами попередження про лазерне випромінювання, автоматичне виявлення та гасіння пожежі та інші функції.

Восени 2020 року в індійських ЗМІ з’явилася інформація про переговори щодо можливої ​​закупівлі російської бронетехніки. Згідно з тими новинами, індійська армія цікавилася російським «легким танком» 2С25М «Спрут-СДМ1».

K21-105

Перспективний танк створено на базі шасі БМП K21. Вага машини – 29 тонн. На ній стоїть гармата калібру 105 мм.

БМП K21. Фото: ЗМІ Кореї

Виріб K21-105 є сучасним варіантом легкого / середнього танка, що поєднує обмежену вартість виробництва та експлуатації з максимально можливими характеристиками.

Зразки такого роду, як вважається, повинні цікавити небагаті країни чи армії, які мають особливі вимоги до техніки.

Корпус такого K21 був побудований із металевої броні з керамічними елементами. Заявлено круговий захист від 14,5 мм куль і стійкість лобової проєкції до 30 мм снарядів.

Можливе застосування динамічного та активного захисту. Штатно встановлюються засоби пожежогасіння та протиатомний захист. Залежно від комплектації бойова маса досягає або перевищує 25 т.

Бронемашина K21-105 від Hanwha Defense. Фото: military-today.com

Шасі оснащується дизельним двигуном Doosan D2840LXE потужністю 750 л. Ходова частина оснащена гідропневматичною підвіскою. Машина здатна розвивати швидкість до 70 км/год на суші та до 6 км/год на воді. Запас ходу – 450 км.

Головною зброєю танка стає 105-мм нарізна гармата з автоматом заряджання, здатна використовувати унітарні постріли стандартів НАТО та українські керовані ракети Falarick 105.

K21-105 оснащується бойовим відділенням CMI Defense CT-CV. Це двомісна башта з розвиненим озброєнням та сучасними засобами управління вогнем.

Hanwha Defense Азія Бронетехніка Індія Південна Корея (Республіка Корея) Світ Танк