fbpx
Індонезія планує отримати 36 винищувачів Rafale

Індонезія планує отримати 36 винищувачів Rafale

Dassault Aviation Rafale Авіація Винищувач Закупівлі Індонезія ПС Індонезії Світ Франція

У Франції повідомили, що переговори з Індонезією про покупку винищувачів «Rafale» компанії Dassault знаходяться в просунутій стадії.

Про це повідомляє видання Reuters.

За словами міністра Збройних сил Франції Флоранс Парлі, Міноборони Індонезії просить підписати контракт на 36 одиниць Rafale вже до кінця поточного року.

З іншого боку, французька сторона, очевидно, проявляє обережність, сподіваючись отримати більше часу, щоб «завершити ретельну угоду».

Агентство нагадує, що Індонезія протягом тривалого часу вела переговори щодо закупівлі нових винищувачів.

Винищувач «Rafale». Липень 2020. Фото: Dassault Aviation

Раніше повідомлялося, що були підписані угоди на російські Су-35С і американські F-16V «Viper», проте жоден з контрактів так і не набрав чинності.

Як повідомляло агентство Nikkei Asian Review 12 листопада, міністр оборони Індонезії Прабово Субіанто в жовтні провів понад два тижні, зустрічаючись з потенційними постачальниками в США, Австрії, Франції та Туреччини.

Газета La Tribune 3 грудня також повідомила, що П.Субіанто зустрівся з Флоранс Парлі 21 жовтня і в черговий раз підтвердив інтерес до винищувачів «Rafale».

Джерела газети повідомили, що «індонезійці хочуть діяти дуже швидко і навіть хотіли б досягти угоди до кінця року, в той час, як французькі переговорники запросили додатковий час на більш ретельне завершення угоди».

Сьогодні покупцями Rafale є Єгипет, Індія, Катар і Греція. Rafale також бере участь в програмах закупівлі винищувачів у Фінляндії та Швейцарії, рішення за якими повинні бути прийняті в наступному році.

Винищувачі «Rafale» другої партії для ВПС Індії. Листопад 2020. Фото: Посольство Індії

Нагадаємо, у березні 2019 року стало відомо, що на потужностях Луцького ремонтного заводу «Мотор» виконується контракт із ремонту авіаційних двигунів для Військово-повітряних сил Індонезії.

Мова тоді йшла про двигуни марки АЛ-31Ф, що встановлюються на винищувачі Су-27.

Dassault Aviation Rafale Авіація Винищувач Закупівлі Індонезія ПС Індонезії Світ Франція