fbpx
Індонезія замовила 6 фрегатів проекту FREMM

Індонезія замовила 6 фрегатів проекту FREMM

Азія ВМС Індонезії Закупівлі Індонезія Італія Світ Суднобудування Флот Фрегати FREMM

Італія побудує для військово-морських сил Індонезії шість фрегатів.

Про це повідомляє Мілітарний.

Це стало відомо з офіційного прес-релізу італійського суднобудівного об’єднання Fincantieri. Повідомляється, що  10 червня 2021 року, було підписало контракт з міністерством оборони Індонезії на будівництво шести фрегатів проекту FREMM для військово-морських сил цієї країни

Окрім того, в контракт входить поставка Індонезії з проведенням ремонту і модернізації двох виведених зі складу ВМС Італії фрегатів типу Maestrale .

Корабель F598 Spartaco Schergat типу FREMM. Фото з відкритих джерел

Вартість та інші параметри контракту не називаються, але, ймовірно, це найбільший експортний військовий суднобудівний контракт в історії компанії Fincantieri.

Як повідомляють італійські джерела, перші три фрегата типу FREMM будуть побудовані для Індонезії на верфях Fincantieri в Італії, а три інших будуть будуватися при італійському сприяннї на підприємстві індонезійського державного суднобудівного об’єднання РТ PAL. Ремонт і модернізація двох фрегатів типу Maestrale будуть також проведені в Італії.

Корабель F589 Emilio Bianchi типу FREMM. Фото з відкритих джерел

Відзначимо, що компанію Fincantieri зі своїм варіантом фрако-італійського фрегата FREMM було вибрано міністерством оборони Індонезії за підсумками міжнародного тендеру.

Конкурентами на заключному етапі тендеру, виступали: міжнародна суднобудівна група Damen Shipyards Group зі своїм новим проектом Omega, японська корпорація Mitsui E & S з проектом фрегата FFM та консорціум британської групи Babcock і датської компанії OMT з проектом на основі датського фрегата типу Iver Huitfeldt і розробленого на його основі проекту Babcock Aroowhead.

Корабель типу FREMM. Фото з відкритих джерел

Фрегати типу FREMM (Fregata multi-missione, багатоцільовий фрегат) це спільна розробка французьких та італійських компаній для військово-морських сил своїх країн та для продажу на експорт. У Франції виробництвом цих кораблів займається компанія DCNS, в Італії – компанія Orizzonte Sistemi Navali, створена корпораціями Fincantieri й Finmeccanica. Окрім Франції та Італії ці фрегати експлуатуються в Єгипті та Марокко.

Бойові кораблі призначені для протичовнової та протиповітряної оборони, знищення надводних цілей і нанесення ударів по наземних об’єктах противника.

Фрегат FFG 1002 Al-Ghalala ВМС Єгипту типу FREMM. Грудень 2020. Фото: @mahmouedgamal44

Фрегати типу FREMM мають водотоннажність 6700 т, що забезпечує їм високу ефективність, легкість в обслуговуванні та можливості для подальшої модернізації.

Фрегат FFG 1002 Al-Ghalala ВМС Єгипту типу FREMM. Грудень 2020. Фото: ЗМІ Італії

Максимальна швидкість корабля становить 27 вузлів (50 км / г). Для протичовнових операцій передбачений малошумний режим руху за допомогою електромоторів (максимальна швидкість – 15 вузлів). Довжина кожного з фрегатів становить 144 м, ширина – 19,7 м, екіпаж налічує 200 осіб.

 

Азія ВМС Індонезії Закупівлі Індонезія Італія Світ Суднобудування Флот Фрегати FREMM