fbpx
Іноземним добровольцям дозволили продовжувати контракт із ЗСУ до 10 років

Іноземним добровольцям дозволили продовжувати контракт із ЗСУ до 10 років

Війна з Росією Володимир Зеленський Добровольці ЗСУ Інтернаціональний легіон Контрактна служба Указ Президента Україна

Іноземцям дозволили продовжувати контракт зі Збройними Силами України до 10 років.

Відповідний указ “Про внесення змін до Положення про проходження військової служби у Збройних Силах України іноземцями та особами без громадянства” № 545/2022 президент Володимир Зеленський підписав 1 серпня.

Під час дії особливого періоду для військовослужбовців-іноземців за їхнім бажанням строк проходження військової служби за новим контрактом може бути продовжено на строк від 1 до 10 років.

Але не більше, ніж до досягнення граничного віку перебування на військовій службі.

Окрім того, військовослужбовцям надаються щорічні основні відпустки зі збереженням грошового, матеріального забезпечення та наданням грошової допомоги на оздоровлення в розмірі місячного грошового забезпечення.

Бійці Збройних Сил України. Фото: ЗСУ

Тривалість щорічної основної відпустки для військовослужбовців, які мають вислугу в календарному обчисленні до 10 років, становить 30 календарних днів.

Від 10 до 15 років – 35 календарних днів; від 15 до 20 років – 40 календарних днів; понад 20 календарних років – 45 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Святкові та неробочі дні під час визначення тривалості щорічних основних відпусток не враховуються.

Нагадуємо, президент Володимир Зеленський оголосив про створення Інтернаціонального легіону на четвертий день повномасштабного вторгнення РФ, 27 лютого.

Британські добровольці в Україні

До України легіонери дістаються самостійно, допомогу в дорозі їм надають представники посольства.

З собою рекомендується брати одяг, бронежилет, шолом, військове спорядження. Зброю везти заборонено. Головна вимога для добору до легіону – досвід участі у бойових діях.

До легіону входять бійці з усіх континентів. Найбільше представлені громадяни США, Великої Британії, Польщі, країн Балтії, Канади, Норвегії, Фінляндії та Данії. Ці країни складають 70-80% іноземних добровольців.

Війна з Росією Володимир Зеленський Добровольці ЗСУ Інтернаціональний легіон Контрактна служба Указ Президента Україна