fbpx
Інструктори НАТО провели тренінг для нацгвардійців

Інструктори НАТО провели тренінг для нацгвардійців

МВС Навчання НАТО НГУ Україна Україна-НАТО

У Міжнародному центрі Нацгвардії інструктори НАТО провели тренінг з протидії саморобним вибуховим пристроям.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на НГУ.

Повідомляється, що з 31 травня по 4 червня у Міжнародному міжвідомчому багатопрофільному центрі підготовки підрозділів НГУ, що на Київщині в селі Старе, за підтримки Агенції НАТО з підтримки і постачання (NSPA) проведено тренінг «Дії на місці події після застосування саморобного вибухового пристрою».

Ці навчання відбувалися у рамках Трастового фонду НАТО зі знешкодження вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям.

Наразі існує гостра потреба у протидії саморобним вибуховим пристроям, особливо на сході України, під час проведення операції Об’єднаних сил. Подібний тренінг вже було організовано для представників Національної поліції, а наразі навчання відбувається у Збройних силах України з урахуванням специфіки притаманних їм функцій. Тренінг проводили інструктори НАТО з Великої Британії, які мають великий досвід у цій сфері”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час теоретичних занять військовослужбовцям у деталях описали, як поводитись на місці події після застосування саморобних вибухових пристроїв та як виявити яка речовина, який замикач був використаний і як за допомогою цього можна визначити, коли він був встановлений та, як ним керували.

“Під час курсу ми отримали можливість подивитись на алгоритми дій   та навчались працювати за стандартами НАТО. Інструктори, які проводили цей тренінг працювали безпосередньо у зоні вогневого контакту. Вони повернулись живими, зберегли свій особовий склад і виконали своє завдання. Для нас їх досвід є неоціненним”, – поділився своїми враженнями заступник командира інженерно-саперної роти ОЗСП  військової частини 3057 з позивним Стохід.

Також він додав, що “особливо важливим був протокол «оцінювання загроз», тому що він дозволяє в піхотному бою під час виконання інженерно-саперних завдань швидко приймати складні рішення”.

Окрім теоретичних проводилися також і практичні заняття на загальновійськовому полігоні Міжнародного центру, де гвардійські сапери на практиці відпрацювали алгоритми дій після застосування саморобних вибухових пристроїв.

У квітні в Національній гвардії України проходили курси за участі інструкторів зі Сполучених Штатів.

Ця співпраця відбувається в рамках реалізації проєкту «Удосконалення можливостей підготовки підрозділів Національної гвардії України» (LOE5), що фінансується Глобальним резервним фондом безпеки (GSCF) через Міністерство оборони США.

Проєктом LOE5 передбачено проведення навчальних заходів (курсів) з метою розвитку системи колективної підготовки у Нацгвардії, а також розбудову інфраструктури Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки підрозділів (за співфінансування Національної гвардії України).

МВС Навчання НАТО НГУ Україна Україна-НАТО