fbpx
Іран планує перетворити пасажирські Ан-140 у транспортні літаки

Іран планує перетворити пасажирські Ан-140 у транспортні літаки

Авіабудування Авіація Ан-140 Близький Схід Іран Модернізація Світ

Іран планує перетворити власні пасажирські Ан-140 у військово-транспортні літаки для потреб національної армії.

Про це пише Independent Persian.

Роботи проводить іранська компанія Iran Aircraft Manufacturing Industries (IAMI, абревіатура на фарсі HESA).

Саме на підприємстві IAMI у місті Ісфахан відбувалось збирання за ліцензією пасажирських літаків Ан-140-100, що отримали місцеве маркування IrAn-140 та назву Faraz.

Транспортну версію планують дообладнати задньою рампою для можливості здійснювати завантаження великогабаритних вантажів.

Конвертація пасажирського Ан-140 у військово-транспортний літак

Показати прототип мають вже у лютому 2021 року на офіційній церемонії та назвати його як повністю спроєктованим та виготовленим в Ірані.

Хоча це не так і для конвертації у військово-транспортний літак буде використаний один з недобудованих планерів Ан-140-100.

Роботи зі створення тактичного транспортного літака з рампою і вантажопідйомністю у 6 тонн ведуться в авіаційному конструкторському центрі компанії IAMI (Aeronautical Design Center IAMI) для заміни Fokker 27.

Ще на момент старту локалізованого будівництва розглядалась така можливість з поступовим збільшення частки іранських підприємств у виробництві.

Літак Ан-140Т

Детально про іранську авіаційну промисловість: Авіаційна промисловість Ірану


Також планувалось створити пошуково-рятувальний, патрульний та літака дальнього радіолокаційного виявлення, про створення патрульної версії ми писали у 2012 році:

Відомо, що в Ірані встигли побудувати 10 пасажирських літаків IrAn-140 з комплектуючих поставлених з України, ще два залишалось на підприємстві. 3 з побудованих літаки розбилися, причиною називають несправність системи управління двигунами.

Авіабудування Авіація Ан-140 Близький Схід Іран Модернізація Світ