fbpx
Іран використовував Facebook для атак на американських військових

Іран використовував Facebook для атак на американських військових

Азія Іран Кібербезпека Світ США

Іран використовував Facebook для атак на американських військових.

Про це з посиланням на видання The Hill пише «Голос Америки».

Компанія вже оголосила, що здійснила кроки, щоб завадити діям базованої в Ірані групи хакерів, які використали платформу компанії, щоб атакувати американський військовий персонал та оборонну індустрію інших країн.

У компанії Facebook говорять, що кібер-злочинна група, відома під назвою “Tortoiseshell”, створила фейкові акаунти, щоб удавати з себе працівників оборонних та аерокосмічних компаній з метою розповсюдження вірусних програм, та використовувала фейкові сторінки, щоб вкрасти логіни та паролі робочих та особистих акаунтів жертв.

Жертвою цієї кампанії, пише The Hill, також став військовий персонал та організації у Великобританії та Європі.

Ця активність є відзначною ознакою багато ресурсної та постійної операції…Діяльність цієї групи на Facebook уявляла собою переважно соціальну інженерію та спілкування з жертвами поза платформою (через електронну пошту, текстові повідомлення та вебсторінки), радше, ніж використання вірусних програм,- кажуть у Facebook.

Facebook має докази, що вірусні програми, які використовували хакери були розроблені іранською айтішною компанією, яку пов’язують з іранським військом, а її керівництво – з групами, які попали під санкції США.

Facebook здійснили відповідні кроки, в тому числі попередила потенційних жертв, унеможливила розповсюдження фейкових сайтів через свою платформу та заблокувала фейкові акаунти.

Також компанія надала інформацію про хакерські напади правоохоронцям та партнерам по індустрії.


В Ірану з’явився власний «Джавелін»


Дотепер хакери фокусувалися на регіональних жертвах на Близькому Сході, говорять у Facebook.

Розповсюдження цієї діяльності на захід, пише CNN, демонструє еволюцію діяльності групи, яка розпочалась минулого року.

Азія Іран Кібербезпека Світ США