fbpx
Іранські дрони не дали переваги росіянам на полі бою в Україні – Пентагон

Іранські дрони не дали переваги росіянам на полі бою в Україні – Пентагон

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Іран Росія Україна

Безпілотники іранського виробництва, які отримала РФ і почала застосовувати у війні в Україні, зазнали численних невдач і не дають Росії значних переваг.

Таку оцінку висловила заступниця міністра оборони США з політичних питань Саша Бейкер, повідомляє CNN.

У Пентагоні стверджують, що іранські дрони виявилися не такими ефективними, як вважалося раніше.

«Ми вже бачили певні докази того, що БПЛА, пов’язані з поставками з Ірану, вже зазнали численних невдач на полі бою в Україні», – сказала Бейкер.

Вона також підкреслила, що іранські безпілотники не виправдали сподівання росіян.

«Я думаю, ідея про те, що вони являють собою певний технологічний прорив, відверто, просто не знаходить підтвердження в отриманих даних», – зазначила представниця Пентагону.

Наприкінці серпня США заявили, що Росія отримала велику партію іранських бойових безпілотників, які вона може розгорнути на полі бою в Україні.

Про перше застосування іранських дронів на Харківщині стало відомо 13 вересня.

Візуальний аналіз елементів крила  безпілотника свідчить про те, що росіяни використовують іранський далекобійний дрон-камікадзе Shahed-136 під маркуванням «Герань-2».

Уламки іранського безпілотника “Shahed-136” під російським позначенням "Герань-2" з номером "М205" на Миколаївщині. 20.09.2022. Україна. Фото: Збройні Сили України

15 вересня цими іранськими баражуючими боєприпасами було завдано удару по об’єктах у Дніпропетровській області.

Протиповітряна оборона ЗСУ активно навчається і отримує реальний досвід знищення цих дронів, які використовують російські окупанти для ураження наземних об’єктів.

23 вересня, силами ППО в Україні вперше збили іранський безпілотник «Mohajer-6», який призначений для проведення розвідки, спостереження та вогневого ураження.

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Іран Росія Україна