fbpx
IRIS-T пройшов бойове хрещення в Україні 

IRIS-T пройшов бойове хрещення в Україні 

IRIS-T Війна з Росією ЗРК Командування Повітряних Сил ЗСУ ППО та ПРО ПС ЗСУ Україна

Німецький комплекс протиповітряної оборони IRIS-T вже пройшов бойове хрещення в Україні.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він зазначив, що перший комплекс, який Україна отримала від Німеччини, добре показав себе під час останніх російських обстрілів.

“Крайні обстріли, які в нас були: IRIS-T показала себе надзвичайно з гарної сторони. Ця інформація щодо бойового хрещення цього комплексу і перевірки його боєздатності і результативності в бойових умовах – пройшла. Ця інформація буде передана німецькій стороні”, – сказав Ігнат.

Речник Повітряних сил, також додав, що Україна очікує надходження ще кількох таких систем ППО від Німеччини.

Система ППО IRIS-T. 2018 рік. Німеччина. Фото: Timm Ziegenthaler

“Ми отримаємо найближчими місяцями ще кілька пускових установок, які дещо посилять – несильно, але посилять. Комплекс має 8 пускових контейнерів. Навіть одна установка, оснащена 8-ма ракетами, – це уже доволі потужний засіб, який може знищувати повітряні цілі: ракети й БпЛА, які летять на нас останнім часом”, – пояснив Юрій Ігнат.

Нагадуємо, що Німеччина передала Україні перший комплекс протиповітряної оборони IRIS-T 11 жовтня. 14 жовтня у Повітряних силах заявили, що комплекс протиповітряної оборони вже на бойовому чергуванні.

Комплекс IRIS-T SLM – найсучасніша система протиповітряної оборони німецького виробництва. Її ще не мають навіть німецькі збройні сили. Комплекс розроблений німецькою оборонною компанією Diehl Defence.

Система призначена для знищення крилатих та балістичних ракет, а також літаків, гелікоптерів та БПЛА.

Існують модифікації середнього та малого радіусу. IRIS-T SLM дозволяє вражати повітряні цілі на відстані до 40 км, а у “коротшій” версії SLS – до 25.

Зенітно-ракетний комплекс Iris-T. Фото з відкритих джерел

Пускові установки можуть мати колісне (MAN 8×8) або гусеничне шасі (двосекційний всюдихід BvS10) та містять 4 направляючих або 8 контейнерів з ракетами для вертикального пуску.

Раніше повідомлялося, що до кінця року Україна має отримати дві новітні зенітно-ракетні системи IRIS-T. Загалом Німеччина планує передати 4 такі системи Збройним Силам України.

IRIS-T Війна з Росією ЗРК Командування Повітряних Сил ЗСУ ППО та ПРО ПС ЗСУ Україна