fbpx
Іспанія готує для України засоби ППО та бронетехніку

Іспанія готує для України засоби ППО та бронетехніку

Бронетехніка Військова допомога Європа Іспанія ППО та ПРО Україна

Іспанський уряд виділить Україні новий пакет військової техніки, зброї та боєприпасів.

Відповідна інформація з’явилася на офіційному сайті Міністерства оборони Іспанії.

Уряд країни зобов’язався передати ЗСУ нові броньовані транспортні машини, надувні катери, пускові установки та ракети для протиповітряної та протикорабельної оборони.

Крім того, Україна отримає вантажівки для роботи з цими системами, машини швидкої медичної допомоги та обладнання для військових шпиталів.

У заяві також зазначено, що на нещодавньому засіданні у форматі «Рамштайн» міністерка оборони Маргарита Роблес повідомила про плани іспанської сторони подвоїти кількість українських військовослужбовців, які цьогоріч пройдуть навчання.

«У кулуарах зустрічі Маргарита Роблес взяла участь у першому засіданні коаліції підтримки України у сфері інформаційних та комунікаційних технологій, у ході якого повідомила про відданість Іспанії Міністерству оборони України у сфері кіберзахисту, запропонувавши матеріали та навчання», – наголосили у Міноборони.

Роблес зазначила хороший прогрес у підготовці українського персоналу на іспанській території в рамках місії EUMAM в Україні за координації Тренувального координаційного центру в Толедо.

Там мають пройти підготовку близько 4 тисячі військових, що вдвічі перевищує кількість, яка оголошувалося спочатку.

У відповідь на нові потреби України, буде запропоновано курс військового парашутного спорту в аеродинамічній трубі, а також різні спеціальні курси для військових.

Українські військові на іспанській авіабазі у Сарагосі. Жовтень 2022. Іспанія. Фото: Міноборони Іспанії

Крім того, Іспанія надасть матеріали для продовження функціонування мобільного госпіталю Role 2+, який був наданий Україні у серпні – хірургічне та інше медичне обладнання.

Польовий шпиталь є ключовим елементом для надання допомоги постраждалим у разі бойових дій.

Його завдання полягають у виявленні, стабілізації та, при необхідності, оперуванні постраждалих перед їх доставкою до лікарні.

Бронетехніка Військова допомога Європа Іспанія ППО та ПРО Україна