fbpx
Іспанія планує придбати партію винищувачів Eurofighter

Іспанія планує придбати партію винищувачів Eurofighter

Typhoon Eurofighter Авіація Європа Іспанія ПС Іспанії Світ

Іспанія повідомила партнерів програми Eurofighter про намір придбати нову партію винищувачів.

Про це повідомляє видання Іnfodefensa.

Державний секретар з питань оборони Ампаро Валькарсе заявила, що остаточне рішення залежатиме від безперебійного виконання попереднього контракту.

Іспанія уклала контракт на купівлю 20 літаків і вивчає можливість придбання більшої кількості винищувачів Eurofighter. Це рішення залежатиме від успішного прогресу програми“, – сказала вона.

Зустріч учасників програми Eurofighter у Мілані. березень 2023 Фото: Міноборони Іспанії

Також Ампаро Валькарсе заявила, що Іспанія підтверджує намір щодо посилення програми.

Ми вважаємо, що це необхідна ініціатива для спільного шляху до виконання програми Eurofighter“, – сказала вона.

Перед колегами з Німеччини, Великої Британії та Італії, які беруть участь у програмі, а також генеральним директором Netma та компаніями-учасниками проєкту, вона Валькарсе, що Eurofighter є основою захисту повітряного простору країни.

Нагадаємо, повітряні сили Іспанії в рамках програми переозброєння Halcon 2 планують замінити свої EF-18M.

Програма переозброєння передбачає отримання 25 винищувачів Eurofighter Typhoon та невідому кількість неназваних моделей винищувача п’ятого покоління.

Фінансування програми почне надходити цього року. Усього на програму в 2023 році виділено 130 і 90 мільйонів відповідно.

Eurofighter Typhoon на Sea Breeze - 2021

Загальний бюджет першого етапу з 2023 по 2028 рік складе 4,5 мільярди євро, а другого – 6,25 мільярда євро за той же період. Загалом близько 13 мільярдів євро буде витрачено на оновлення бойової авіації.

Також Італія розглядає можливість придбання нових літаків Eurofighter

Eurofighter Typhoon — багатоцільовий винищувач четвертого покоління. Стоїть на озброєнні ВПС Німеччини, Італії, Іспанії, Великобританії, Австрії та Саудівської Аравії.

Винищувачі Eurofighter Typhoon під час польоту над авіабазою в Румунії

Консорціум Eurofighter Gmbh, створений в 1988 році для розробки та виробництва багатоцільового винищувача типу Typhoon, об’єднує Європейське космічне агентство, британську корпорації BAE Systems та італійську аерокосмічних групу Alenia/Finmeccanica.

Typhoon Eurofighter Авіація Європа Іспанія ПС Іспанії Світ