fbpx
Іспанія замовила MH-60R Seahawk

Іспанія замовила MH-60R Seahawk

UH-60M Black Hawk Авіація ВМС Іспанії Гелікоптери Європа Іспанія Світ США

Американська компанія Lockheed Martin отримала контракт на виробництво восьми вертольотів Sikorsky MH-60R Seahawk для ВМС Іспанії.

Новину оприлюднено на офіційному сайті компанії-виробника.

Lockheed Martin отримала замовлення на виробництво та поставку восьми вертольотів MH-60R Seahawk для уряду Іспанії.

Згідно з опублікованою відомістю департаменту оборони Сполучених Штатів, вартість контракту складає 380 млн доларів. Очікується, що він буде завершений в березні 2027 року.

Військово-морські сили Іспанії вже експлуатують парк із 20 гелікоптерів Seahawk відомих під експортним індексом S-70.

Очікується, що додаткові борти мають замістити 18 старих Sikorsky SH-3 Sea King, що були зняті з експлуатації у 2022 році. Sea King почали надходити на озброєння ВМС ще у 1977 році.

Головними задачами MH-60R у складі військово-морських сил є проведення розвідки акваторій, виявлення та боротьба з надводними та підводними цілями. Крім того, він може застосовуватись для пошуково-рятувальних місій, а також в якості логістичного транспорту.

MH-60 Seahawk

MH-60 Seahawk — це багатоцільовий гелікоптер адаптований для посадки на морські платформи, що був розроблений на основі конструкції UH-60 Black Hawk.

Найбільш суттєвими відмінностями Seahawk від оригінальної конструкції є складні лопаті несучого гвинта та шарнірне хвостове оперення, завдяки яким може бути зменшена площа гелікоптера на борту корабля.

Авіоніка MH-60R містить спарені органи управління, а замість складного ряду циферблатів і датчиків, як у попередніх версіях, в ному встановлено чотири повністю інтегровані кольорові дисплеї розміром, що сумісні з окулярами нічного бачення.

Засоби захисту представлені системою попередження про наближення ракет AAR-47 від ATK, системою запуску теплових пасток ALE-39 та комплексом протидії ракетним загрозам в інфрачервоному спектрі ALQ-144.

Для виявлення морських цілей MH-60R обладнаний оптичною системою спостереження Raytheon AAS-44 з тепловізійним каналом та лазерним далекоміром, багаторежимним радаром APS-153 Multi-Mode від  Telephonics, а також удосконаленим низькочастотним гідролокатором повітряного базування AN/AQS-22. Починаючи з 2020 року, на гелікоптер інтегрується магнітний детектор аномалій CAE MAD-XR.

Ударні можливості гелікоптера представлені новими торпедами повітряного старту Mk-54 та ракетами Hellfire.

UH-60M Black Hawk Авіація ВМС Іспанії Гелікоптери Європа Іспанія Світ США