fbpx
Італія готова придбати 250 Leopard 2A7

Італія готова придбати 250 Leopard 2A7

Бронетехніка Італія Світ Танк Танк Leopard 2

Італія готова придбати найсучаснішу версію німецьких танків Leopard 2A7 на заміну власним танкам Ariete.

Про це повідомляє італійське видання Аgenparl, посилаючись на власні джерела.

Очікувану суму витрат на придбання 250 танків та логістичної підтримки оцінюють приблизно у 8 мільярдів євро.

Імовірно, потенційним отримувачем замовлених танків може стати 132-га бронетанкова бригада «Аріете», адже зараз це єдина танкова бригада в італійській армії.

Сьогодні збройні сили країни мають 200 основних бойових танків Ariete C1 виробництва італійської компанії Iveco.

Танк Італії Ariete C1 до модернізації. Фото: ЗМІ Італії

Чехія також розглядає можливість придбання нових танків Leopard 2. Міністр оборони Чехії Яна Чернохова заявила, що її країна може придбати у Німеччини до 50 танків у версії 2A7+.

Також минулого місяця Норвегія уклала контракт на виготовлення 54 танків Leopard 2А7 німецьким концерном Krauss-Maffei Wegmann Group із опціоном на замовлення додаткових 18 одиниць.

Leopard 2A7

Leopard 2А7— це сучасний основний бойовий танк, розроблений німецькою компанією Krauss-Maffei. Це модернізована версія танка Leopard 2A6, який був представлений ​​у 2001 році.

Leopard 2A7 на випробуваннях у Норвегії. Січень 2022. Фото: МО Норвегії

Leopard 2A7 оснащений пасивною бронею останнього покоління та захистом дна корпусу, котре захищає екіпаж у випадку наїзду на міни та саморобні вибухові пристрої. Танк отримав можливість встановлення додаткових модулів нависної броні або систем захисту від РПГ.

На Leopard 2A7 можуть встановлювати товсті модулі композитної броні вздовж бортів башти та корпусу. Модулі броні забезпечують захист від РПГ-7, який залежно від боєприпасу може пробивати до 600 міліметрів сталевої броні.

Основне озброєння для серійних версій Leopard 2А7 – 120-мм гладкоствольна гармата Rh-120 L/55  від компанії Rheinmetall з довжиною ствола у 55 калібри.

Танк має сучасну систему керування вогнем EMES 15 зі стабілізованим основним прицілом та подвійним зумом. Основний приціл має інтегрований лазерний далекомір і тепловізійну камеру Zeiss, обидва з яких підключені до комп’ютера керування вогнем танка.

У командира є стабілізований панорамний перископічний приціл Rheinmetall/Zeiss PERI-R 17 A2, призначений для денного/нічного спостереження та ідентифікації цілей. Він забезпечує круговий огляд із поворотом на 360°.

Бронетехніка Італія Світ Танк Танк Leopard 2