fbpx
Італія замовила 36 бронемашин VBA

Італія замовила 36 бронемашин VBA

Iveco Defence Vehicles Бронетехніка БТР ВМС Італії Італія

Італія замовила у Iveco Defense Vehicles 36 броньованих машин-амфібій VBA для підвищення можливостей власних військово-морських сил.

Про це повідомила компанія Iveco Defense Vehicles на своїй офіційній сторінці.

IDV поставить ВМС Італії 36 броньованих транспортних засобів-амфібій VBA. Сучасні машини-амфібії IDV посилять бригаду морської піхоти Сан-Марко і ефективно розширять її потенціал.

Контракт уклали в рамках програми оновлення та розширення парку транспортних засобів сил національної оборони, спрямованої на підвищення десантних можливостей морської піхоти ВМС Італії.

Iveco VBA

VBA — це броньована амфібійна машина з колісною формулою 8×8, розроблена підрозділом Iveco Defense Vehicles корпорації Iveco. Машина створена спеціально для морських десантних операцій та здатна десантуватись з корабля у відкритому океані. Вона має чудову мобільність і високий рівень балістичного та протимінного захисту.

Корпус бронетранспортера зварений із броньових сталевих листів та забезпечує захист від куль стрілецької зброї й уламків снарядів. Також бронезахист посилюють додаткові модулі навісної броні.

У носовій частині машини зліва знаходиться відділення керування з місцем механіка-водія, праворуч від нього – моторно-трансмісійне відділення. Позаду розміщені місця командира машини та навідника. Десантне відділення розташоване в кормі корпусу та вміщує 12 піхотинців. Посадка та висадка десанту можлива через кормові двері чи люки у даху корпусу.

Бойова машина оснащена двигуном FPT Cursor 16 потужністю 700 кінських сил, який у поєднанні з автоматичною 7-ступінчастою коробкою передач і H-подібною трансмісією, взятою від колісного танку Centauro, забезпечує VBA максимальну швидкість по шосе у 105 км/год.

Машина оснащена двома гідравлічними гвинтами у кормовій частині. Вони здатні забезпечити ходову швидкість на воді у 6 вузлів. Конструкція корпусу та центр ваги забезпечують плавучість та морехідність при хвилюванні на воді до 3 балів.

Платформа оснащена дистанційним бойовим модулем HITROLE Light від виробника Leonardo. Вона озброєна кулеметом калібру 12,7 мм і тепловізійним прицілом.

VBA для ВМС Італії базується на платформі Iveco SUPERAV 8×8, яка використовується для броньованої амфібійної машини Корпусу морської піхоти США ACV (Amphibious Combat Vehicle), яка надається у партнерстві з BAE Systems.

Iveco Defence Vehicles Бронетехніка БТР ВМС Італії Італія