fbpx
Ізраїль експортує дрони-камікадзе на 100 млн доларів

Ізраїль експортує дрони-камікадзе на 100 млн доларів

IAI (Israel Aerospace Industries) Авіабудування Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) Закупівлі Світ

Ізраїль експортує дрони-камікадзе HAROP та ROTEM VTOL виробництва компанії IAI (Israel Aerospace Industries) на 100 млн доларів.

Про це йдеться у офіційному пресрелізі.

Нещодавно було підписано три угоди на експорт баражуючих боєприпасів до країн Азії.

Експорт ударного дрону тактичного рівні ROTEM VTOL здійснюватиметься у неназвану азійську країну на основі виграного міжнародного тендеру.

Система забезпечує поєднання можливостей розвідки, спостереження та нанесення ураження з максимальною автономністю, інтегруючи простий та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс управління, який може використовувати один боєць із планшета.

Тактичний боєприпас ROTEM VTOL має можливість працювати як вдень, так і вночі, для чого обладнаний відповідними камерами.

Дрон-камікадзе ROTEM

Бойова частина вагою 1,2 кг дозволяє оптимально вирішувати завдання тактичного рівня, а система безпеки має можливість безпечно повернути дрон на землю, якщо атака по цілі не відбулась.

Баражуючі боєприпаси HAROP у сухопутній версії та для плавскладу так само відправляться до Азії.

БПЛА Harop на виставці Aerofossile2012

Сухопутну версію боєприпасу закуповував Азербайджан та активно їх застосовував в ході бойових дій у Нагірному Карабасі восени 2020 року.

Автомобіль МАЗ з транспортно-пусковими контейнерами для БПЛА Harop

БПЛА Harop вагою у 135 кг може знаходитися у небі до 6 годин та у разі виявлення цілі використаний як високоточний ударний боєприпас.

Морська версія дрону має певні конструкційні відмінності та призначена для встановлення на різні типи кораблів – патрульні OPV чи фрегати.

На морі система HAROP надає командирам кораблів можливість самостійно проводити розвідку, оцінювати цілі та наносити удари приймаючи швидкі, точні та летальні рішення. Застосування HAROP на морських платформах є оперативною альтернативою та доповнюючим елементом використання протикорабельних ракет.

IAI (Israel Aerospace Industries) Авіабудування Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) Закупівлі Світ