fbpx
Ізраїль продає свою новітню САУ SIGMA до Азії

Ізраїль продає свою новітню САУ SIGMA до Азії

Elbit Systems Азія Артилерія Закупівлі Ізраїль САУ Світ

Ізраїль продає свою 155-мм новітню самохідну артилерійську установку (САУ) SIGMA до Азії.

Про це інформує Мілітарний.

Ізраїльська оборонна компанія Elbit Systems оголосила про укладання контракту на постачання самохідних артустановок SIGMA калібру 155 міліметрів для збройних сил однієї з країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Вартість неназваної кількості артилерійських систем оцінюється у 106 мільйонів доларів.

Нова артилерійська самохідна установка під назвою SIGMA розробляється за контрактом вартістю 125 мільйонів доларів, оголошеним у березні 2019 року.

Система буде повністю автоматизована на шасі з колісною формулою 10×10 від Oshkosh Defense.

Платформа буде мати броньовану кабіну для екіпажу з трьох осіб, з якої здійснюється управління машиною, із кліматичною системою.

На задній частині шасі буде встановлена автоматизована башта зі стволом калібром 155 мм з дистанційним керуванням. Довжина ствола артилерійської системи складає 52 калібри.

SIGMA здатна автоматично вибирати та заряджати необхідний снаряд та пороховий заряд, а також налаштовувати гармату для оптимального ураження цілей. Система передбачає і ручний режим.

В армії оборони Ізраїлю нові артилерійські системи замінять гусеничні САУ M109 американського виробництва. Перші поставки розпочнуться у 2023 році.

Також, ізраїльська компані Elbit вже має у своєму портфелі виробів 155-мм автоматичні артилерійські установки ATMOS (Autonomous truck mounted howitzer system).

У 2018 році Таїланд підписав контракт загальною вартістю 26 млн доларів на купівлю шести артилерійських установок з локалізацію виробництва цих гаубиць на таїландському підприємстві Weapon Production Centre (WPC).

Elbit Systems Азія Артилерія Закупівлі Ізраїль САУ Світ