fbpx
Ізраїль отримав просунутий літак-розвідник “Oron”

Ізраїль отримав просунутий літак-розвідник “Oron”

Gulfstream Aerospace IAI (Israel Aerospace Industries) Авіація Азія Близький Схід Закупівлі Ізраїль ПС Ізраїлю Розвідка Світ

Повітряні сили Ізраїлю 4 квітня 2021 року офіційно представили новий розвідувальний літак – “Oron”.

Про це Мілітарний доповідає з посиланням на ПС Ізраїлю.

Розвідник побудований на платформі Gulfstream G550 і буде приписаний до 122-ої ескадрильї “Начсон”.

Як йдеться в офіційному повідомленні, літак надасть Повітряним силам країни “безпрецедентні можливості розвідки, спостереження та виявлення”.

Командувач ізраїльських ПС Амікам Норкін заявив:

Літак піднімає на новий рівень поточні оперативні та стратегічні можливості Повітряних сил Ізраїлю, що забезпечить постійну повітряну перевагу на Близькому Сході та здатність захищати небо Ізраїлю

Літак поєднує можливості морської розвідки, аерофотозйомки, радіолокації та управління. Він буде застосовуватися в інтересах всіх видів Армії оборони Ізраїлю.

Урочиста церемонія представлення нового ізраїльського літака пройшла на базі повітряних сил Ізраїлю “Неватім”.

Літак здатний перебувати в повітрі тривалий час і брати на борт значний розвідувальний персонал, який буде обробляти отримані дані в реальному часі.

Видання The Aviationist відзначає, що літак здійснив переліт зі США до Ізраїлю 16 березня 2021 року. “Oron” досі має бортовий номер американської реєстрації – N552GD.

Медіа фіксує наявність у літака двох антен L-діапазону з обох боків фюзеляжу та 2 антенти S-діапазону на носі та хвості літака.

В складі 122-ої ескадрильї “Начсон” несуть службу ще кілька літаків розвідки: “Shavit” (Gulfstream G500) і “Eitam” (Gulfstream G550).

Gulfstream G550 – реактивний двомоторний літак бізнес-класу, що випускається корпорацією Gulfstream Aerospace, в місті Саванна, штат Джорджія, США.

За даними Сил оборони Ізраїлю, літак розроблявся протягом дев’яти років спільними зусиллями військовослужбовців, Міністерства оборони та збройних підрядників з урахуванням уроків останніх воєн і бойових операцій Ізраїлю.

Літак оснащений передовою радіолокаційної системою виробництва ізраїльської компанії “IAI” ( “Israel Aerospace Industries”) та іншими передовими розвідувальними системами. Просунуті військові технології, що застосовуються в оснащенні «Орона», нададуть Армії оборони Ізраїлю безпрецедентні можливості повітряної розвідки з точки зору ширини і глибини охоплення досліджуваної території – в режимі реального часу, в будь-яку погоду і в будь-яких умовах видимості.

Розвідувальне обладнання літака може надати всеосяжну картину наземних позицій армії противника або терористичних організацій і в реальному часі визначає потенційні цілі.

Головною перевагою новинки називається її здатність передавати детальні знімки поля бою, укріплень супротивника і інших розвідданих в реальному часі і на великій відстані.

Як очікується, новий літак значно спростить взаємодію між усіма родами збройних сил Ізраїлю.

Gulfstream Aerospace IAI (Israel Aerospace Industries) Авіація Азія Близький Схід Закупівлі Ізраїль ПС Ізраїлю Розвідка Світ