fbpx
Ізраїль підписав угоду на придбання гелікоптерів CH-53K King Stallion

Ізраїль підписав угоду на придбання гелікоптерів CH-53K King Stallion

Lockheed Martin Sikorsky Авіація Азія Гелікоптери Закупівлі Ізраїль Світ США

Ізраїль замінить свої важкі транспортні гелікоптери Sikorsky CH-53 Yas’ur.

Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Уряд країни підписав угоду зі Сполученими Штатами на закупівлю 12 гелікоптерів американської компанії Lockheed Martin.

Сума угоди оцінюється у 2 млрд доларів.

Гелікоптери Sikorsky CH-53 Yas’ur замінять на сучасні повітряні машини CH-53K King Stallion, тим самим Ізраїль став першим закордонним покупцем на них.

CH-53K «King Stallion». Фото: ЗМІ США

Раніше Державний департамент США погодив продаж Ізраїлю 18 гелікоптерів. Разом з ними була можливість отримати 60 авіаційних двигунів General Electric Aviation T408, запчастині частини та супутнє обладнання на суму у 3,4 млрд доларів.

У листопаді звучала інформація про придбання Ізраїлем меншої кількості багатоцільових гелікоптерів і до кінця року остаточну кількість узгодили у вигляді 12 бортів.

Розробка найбільшого американського гелікоптера CH-53K, ведеться з 2006 року. King Stallion являє собою глибоку модернізацію CH-53E.

Машина зробила перший політ в жовтні 2015 року, а з 2018 року до попередніх льотних випробувань King Stallion приступила морська піхота США.

Максимальна злітна маса нового транспортного гелікоптера становить 39,9 тонни. Машина може перевозити на зовнішній підвісці вантажі масою до 12,2 тонни.

CH-53K, оснащений двигунами GE38-1B, гелікоптер здатний розвивати швидкість до 315 кілометрів на годину. Бойовий радіус гелікоптера становить близько 200 кілометрів.

Минулого 2020 року, корпус морської піхоти США провів перший етап випробувань важкого транспортного гелікоптера CH-53K King Stallion на морі. Тестування були визнані успішними, вони відбулися на початку червня 2020 в Атлантичному океані на базі універсального десантного корабля Wasp.

Lockheed Martin Sikorsky Авіація Азія Гелікоптери Закупівлі Ізраїль Світ США