fbpx
Ізраїль ввів у стрій два великі десантні кораблі

Ізраїль ввів у стрій два великі десантні кораблі

ВМС Ізраїлю Десантні катери та кораблі Ізраїль Світ Флот

Військово-морські сили Ізраїлю ввели до складу флоту свої перші великі десантні кораблі Nahshon та Komemiyut.

Новина оприлюднена на офіційному сайті ВМС Ізраїлю.

Командування військово-морських сил країни провело 24 липня урочисту церемонію введення у стрій двох ВДК типу LSV (Logistic Support Vessel) на своїй базі у Хайфі.

Перший з двох збудованих на замовлення Ізраїлю кораблів — Nahshon — було передано в серпні 2023 року. Друге судно Komemiyut прибуло в червні цього року.

Обидва борти стануть найбільшими десантними суднами ізраїльського флоту. Вони увійдуть до складу новосформованого дивізіону десантних кораблів «Пальгат hа-Нахатот».

Військові заявили, що нові кораблі «слугуватимуть матеріально-технічною віссю для транспортування техніки, а також солдатів у ближніх і далеких районах».

Nahshon та Komemiyut були побудовані на замовлення Ізраїлю американською суднобудівною компанією Bollinger Mississippi Shipbuilding в рамках контракту 2019 року, що фінансувався за кошти Сполучених Штатів.

Десантні кораблі типу LSV

LSV це американські 2500-тонні кораблі матеріально-технічного забезпечення, що призначені для транспортування та висадки десантних груп та військової техніки.

Десантні кораблі проєкту призначені для проведення дальніх морських операцій та можуть при повному завантаженні долати відстань у понад 8000 кілометрів. Судна оснащені Двохвальною енергетичною установкою з двома дизельними двигунами, що забезпечують швидкість у до 13 вузлів (24 км/год).

Ці кораблі мають носову та кормову аппарелі та здатні самостійно висаджувати десант на необладнане узбережжя. LSV можуть транспортувати до 815 тонн вантажів для десантування на берег або ж 1800 тонн в якості звичайного вантажного судна.

Вантажна палуба корабля призначена для транспортування будь-якого транспортного засобу на озброєнні армії США. Зокрема, на ній може бути розміщено до 15 танків M1 Abrams або ж 82 контейнери стандарту ISO.

Бойова техніка та вантажівки на борту американського ВДК LSV 7. Фото: dvids

Нагадаємо, що рік тому військово-морські сили Ізраїлю отримали на озброєння  новітній підводний човен класу Dolphin-2, що був збудований на німецькій верфі в Кілі.

ВМС Ізраїлю Десантні катери та кораблі Ізраїль Світ Флот