fbpx
Ізраїль замовив три субмарини у Німеччині

Ізраїль замовив три субмарини у Німеччині

ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) Азія Близький Схід ВМС Ізраїлю Ізраїль Німеччина Підводні човни Світ Суднобудування Флот

Ізраїль замовив три нових субмарини у Німеччині в компанії ThyssenKrupp Marine Systems.

Про це повідомила пресслужба виробника.

Після тривалих переговорів 20 січня сторони підписали угоду після погодження технічних вимог та умов контракту.

Майбутні субмарини прийдуть на заміну першої серії підводних човнів класу Dolphin.

Замовлені підводні човни у класі  «Дакар» (англ. Dakar) будуть мати новий дизайн спеціально розроблений для виконання оперативних вимог ВМС Ізраїлю.

Ілюстрація підводного човна

Вартість угоди офіційно не називають.

Німецька компанія ThyssenKrupp Marine Systems нещодавно завершила виконання іншого замовлення для ВМС Ізраїлю – будівництва корветів класу SA’AR 6.

Контракт на будівництво компанією TKMS в партнерстві з German Naval Yards чотирьох корветів класу SA’AR 6 Ізраїль підписав у травні 2015 року.

За даними ізраїльських ЗМІ, вартість придбання чотирьох кораблів для Ізраїлю склала 430 млн євро та не включала вартості озброєння, яке довстановлювали вже на ізраїльському підприємстві. При цьому уряд Німеччини виділив на програму 115 млн євро та, ймовірно, він же співфінансує виробництво субмарин.

Корвети будуть оснащені морським варіантом C-Dome системи ППО Iron Dome, а також ЗРК Barak 8 виробництва Israel Aerospace Industries (IAI) для ураження цілей на більшій дальності, включаючи протикорабельні ракети. До складу озброєння також входять 76-мм артилерійська установка і 324-мм торпедні апарати.

Корвет класу «Sa’ar 6». Фото з відкритих джерел

Різка першої сталі для будівництва головного корабля відбулася в лютому 2018 року.

Передача ВМС Ізраїлю першого корвета INS Magen класу SA’AR 6 відбулася у листопаді 2020 року, вже за рік його ввели до бойового складу. Другий корвет INS Oz увійшов 4 травня 2021 року. 27 липня 2021 року, на верфі в Кілі, ВМС Ізраїлю одразу два корвети класу SA’AR 6 з іменуванням INS Atzmaut та INS Nitzachon і зараз вони проходять випробування.

ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) Азія Близький Схід ВМС Ізраїлю Ізраїль Німеччина Підводні човни Світ Суднобудування Флот