fbpx
Ізраїльські корвети Sa’ar 6 озброять ЗРК Barak MX

Ізраїльські корвети Sa’ar 6 озброять ЗРК Barak MX

IAI (Israel Aerospace Industries) Близький Схід ВМС Ізраїлю ЗРК Ізраїль Корвети ППО та ПРО Флот

Компанія Israel Aerospace Industries (IAI) почала установку озброєння на нові бойові кораблі Sa’ar 6 ВМС Ізраїлю.

Про це інформує Мілітарний.

Чотири корвета типу Sa’ar 6 отримають нові зенітні ракетні комплекси Barak MX для боротьби з повітряними цілями і систему протиракетної оборони «Залізний купол» (C-Dome) та протикорабельні ракети Sea Breaker.

Ізраїльська державна аерокосмічна компанія Irsaely Israel Aircraft Industries (IAI) повідомила, що інтегрує наступальні та оборонні системи озброєння для розширення бойових можливостей нових корветів Sa’ar.

Корвет класу «Sa’ar 6». Фото з відкритих джерел

Корвети Sa’ar 6, побудовані в Німеччині та прибули до Ізраїлю без озброєння.

Зенітна система BARAK MX була обрана для озброєння кораблів після того, як було продемонстровано, що вона відповідає операційним вимогам та майбутнім викликам, з якими стикається ВМС Ізраїлю.

Представляє собою вдосконалену систему протиповітряної та протиракетної оборони, що забезпечує єдине інтегроване рішення для боротьби з сучасними повітряними загрозами. Керовані високоманеврені зенітні ракети комплексу за рахунок вертикального старту, забезпечують швидку реакцію на повітряні загрози з охопленням в радіусі 360°.

Для перехоплення ракет в ближній зоні, корвети отримають морську версію системи ПРО «Залізний купол» під назвою C-Dome. Комплекс  розроблений в 2014 році, включає установку вертикального пуску на десять протиракет Tamir.

Таке розташування ракет дозволяє розширити сектор охоплення до 360 градусів.

Протикорабельна ракетна система п’ятого покоління великої дальності Sea Breaker має забезпечити ефективне ураження морських, а також наземних цілей на відстані до 300 км.

Ізраїльська протикорабельне система Sea Breaker

Кораблі будуть використовуватися для захисту виключної економічної зони Ізраїлю та стратегічних об’єктів, які стикаються з різноманітними загрозами на морі.

Німецька компанія ThyssenKrupp Marine Systems, 27 липня, на верфі в Кілі, передала ВМС Ізраїлю одразу два корвети класу Sa’ar 6 з іменуванням INS Atzmaut та INS Nitzachon. Це останні два з чотирьох кораблів цього класу, які були замовлені.

IAI (Israel Aerospace Industries) Близький Схід ВМС Ізраїлю ЗРК Ізраїль Корвети ППО та ПРО Флот