fbpx
Ізраїльські зброярі розробили мінометну систему на шасі JLTV

Ізраїльські зброярі розробили мінометну систему на шасі JLTV

Elbit Systems Oshkosh Defence Автотехніка Азія Артилерія Близький Схід Бронемашини JLTV Бронетехніка Ізраїль Міномет ОПК Світ

Фахівці оборонної промисловості Ізраїлю розробили мінометну систему на шасі тактичного бронеавтомобіля JLTV.

Про це інформує Мілітарний.

Ізраїльська оборонна компанія Elbit Systems розробила нову версію своєї автономної 120-мм мінометної системи SPEAR на платформі бронеавтомобіля JLTV (Joint Light Tactical Vehicle) американського виробника Oshkosh, пише Defence Blog.

Інженери компанії інтегрували 120-мм мінометну систему з м’якою віддачею на шасі JLTV.

Міномет оснащений системою зниження віддачі, яка зменшує навантаження під час ведення вогню, так звана «м’яка віддача» дозволяє встановлювати SPEAR на різні колісні або гусеничні платформи.

Міномет є похідним від перевіреної мінометної системи CARDOM – понад 1000 систем широко використовуються армією США, та інших країн НАТО, Силами оборони Ізраїлю та іншими.

У Elbit Systems заявляє, що SPEAR оснащений комп’ютеризованими прицільними та навігаційними пристроями, що дозволяють здійснювати автономне керування системою та націлюватися.

Інформація про націлювання передається в систему керування вогнем, яка обчислює балістичні дані та за допомогою автоматичної системи наведення розташовує ствол міномету за точним азимутом і висотою.

SPEAR для забезпечення максимальної точності, оснащена інерціальною навігаційною системою.

На шасі бронеавтомобіля JLTV 120-мм міномет з противідкотними пристроями, встановлений на платформі, що обертається у кормовій частині машини. Приводи наведення електричні, заряджання ручне, скорострільність до 15 пострілів за хвилину. Максимальна дальність стрільби – 12 км.

JLTV розроблявся як високомобільний та броньований транспортний засіб для заміни HMMWV, які прийшли на озброєння у 1980-х роках і не мали відповідного до сьогоднішніх потреб США бронезахисту.

Бронемашина JLTV. Фото з відкритих джерел

Програма Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) з розробки нового військового позашляховика стартувала у 2000-х роках, результатом чого стало обрання у серпні 2015 року броньованого автомобіля L-ATV від Oshkosh Corporation.

Elbit Systems Oshkosh Defence Автотехніка Азія Артилерія Близький Схід Бронемашини JLTV Бронетехніка Ізраїль Міномет ОПК Світ