fbpx
Кабмін створив Український ветеранський фонд

Кабмін створив Український ветеранський фонд

Ветерани Кабінет Міністрів Україна

Кабінет міністрів України створив Український ветеранський фонд.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в своєму Telegram-каналі:

Він має запрацювати з наступного року.

Це рішення дозволить акумулювати кошти, що будуть спрямовані винятково на підтримку ветеранів, зокрема ветеранського бізнесу, — написав Шмигаль.

За словами прем’єра, новостворений фонд допоможе залучати фінансові та матеріально-технічні ресурси для реалізації програм і проєктів, які спрямовані на реінтеграцію ветеранів до активного суспільного життя, відновлення фізичного й психічного здоров’я, підвищення професійного й освітнього рівня та ведення підприємницької діяльності.

Мітинг ветеранів під Луганською ОДА

Також в уряді хочуть інтегрувати посвідчення учасника бойових дій в портал державних послуг і мобільний додаток «ДІЯ».

Створення особистого кабінету дасть можливість ветеранам отримати довідкову інформацію стосовно пільг, які вони отримують відповідно до своєї пільгової категорії.

Крім того, в онлайн режимі можна буде отримати інформацію про вже отримані пільгові послуги.


Перелік пільг ветеранів АТО/ООС (учасників бойових дій)


Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна переконана, що інтеграція ряду сервісів «Е-ветеран» до загальнодержавної цифрової платформи сприятиме реалізації державної політики в напрямку цифрової   трансформації та пришвидшить вирішення значної частини проблем ветеранів, які уповільнюють існуючі бюрократичні механізми.

Ці питання були обговорені на зустрічі Юлії Лапутіної з генеральним директором компанії «Kitsoft» Олександром Єфремовим, яка є основним розробником Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Ветерани Кабінет Міністрів Україна