fbpx
Канада може долучитися до підготовки українських пілотів – Трюдо

Канада може долучитися до підготовки українських пілотів – Трюдо

F-16 Авіація Винищувач Війна з Росією Канада Навчання Світ Україна

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо повідомив, що країна продовжить навчання українських військових і може долучитися до навчання пілотів винищувачів.

Про це він заявив під час брифінгу на полях саміту “Великої сімки”, який проходить у місті Хіросіма в Японії.

Канада вже залучена у широку програму підготовки українських військових, ми завжди розглядаємо можливість робити більше. Тож ми продовжимо працювати над підготовкою українських сил, і, потенційно, пілотів“, – сказав прем’єр-міністр Канади на брифінгу.

Трюдо додав, що Канада спільно з іншими партнерами G7 продовжить підтримувати Україну у боротьбі проти російської агресії.

Винищувачі F-16 162-го авіакрила Повітряних сил США. Фото зі сторінки авіакрила

Нагадаємо, у п’ятницю президент США Джо Байден на саміті G7 у Японії сказав, що Сполучені Штати підтримуватимуть спільні тренування українських льотчиків на винищувачах F-16.

Очікується, що навчання повністю проходитимуть у Європі, але буде залучений також американський персонал.

Пізніше радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван підкреслив, що рішення президента  США підтримати навчання українських льотчиків на F-16 демонструє “довгострокову прихильність до української самооборони”.

Також він додав, що в подальші місяці США разом з іншими партерами обговорюватимуть, коли і в якій кількості Україна отримає сучасні винищувачі.

Ініціатором навчання українських пілотів виступила Велика Британія.

Нідерланди спільно зі Сполученим Королівством оголосили, що працюватимуть над створенням “авіаційної коаліції” для України.

До тренувань пілотів готові долучитися Бельгія, Польща та Португалія. Також до навчань готова долучитися Франція.

F-16 Авіація Винищувач Війна з Росією Канада Навчання Світ Україна