fbpx
Канада передала партію Ford Transit для ВСП України

Канада передала партію Ford Transit для ВСП України

Ford ВСП Канада Навчання Співпраця

На базі Західного територіального управління Військової служби правопорядку представники Збройних сил Канади передали українським колегам матеріально-технічну допомогу.

Дев’ять Ford Transit від Канади посилять автопарки всіх управлінь ВСП України.

Певну частину з них невдовзі використовуватимуть за призначенням у районі проведення операції Об’єднаних сил.

«Наша країна (Канада), як і Україна, має спільний державний кордон з Росією, а тому ми добре й чітко розуміємо всі виклики, перед якими опинилася ваша держава і робимо все від нас залежне, аби надати всебічну підтримку українцям. Канада залишатиметься Україні вірним другом, партнером завжди: у навчанні та в повсякденному житті», – наголосив бригадний генерал Стефан Лакруа, командир 3-ї Канадської дивізії.

Генерал Стефан Лакруа

Зі свого боку начальник Головного управління Військової служби правопорядку ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Криштун подякував давнім партнерам за підтримку.

Дев’ять Ford Transit від Канади

Міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань в Україні

Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ відвідав Міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань.

Міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань

Відповідаючи на запитання щодо майбутньої співпраці, Франсуа-Філіп Шампань також зазначив:

«Ми отримали запит від України продовжити нашу участь у підготовці підрозділів Українського війська. Це також має важливе значення у форматі взаємосумісності, зокрема з арміями НАТО. Сьогодні ми побачили представників різних армій, які працюють разом, мають єдине розуміння бойового середовища. І чим більше є змога робити це, тим більше це дає нам можливості готуватися разом і створювати сили, здатні захищати територіальну цілісність України. Тож, залишаю цей Навчальний центр, підпорядкований генерал-лейтенанту Павлові Ткачуку, з цілковитою впевненістю: тренувальна місія за участю ЗС Канади триватиме, готуватимуться нові професіонали для ЗС України», – наголосив Міністр закордонних справ Канади, спілкуючись з військовою пресою.

Представники Канади зустрілися з військовослужбовцями ЗС Канади в Україні, відвідали Центр імітаційного моделювання, побачили процес підготовки штабів та спостерігали за практичними діями українських військовиків під час відпрацювання практичних завдань в умовах міської забудови.

 

Ford ВСП Канада Навчання Співпраця