fbpx
Канада передасть Україні нову партію бронетранспортерів ACSV 8х8

Канада передасть Україні нову партію бронетранспортерів ACSV 8х8

Бронетехніка БТР Війна з Росією Європа Канада Світ Україна

Перші десять бронетранспортерів сімейства LAV 6.0 ACSV Україна зможе отримати влітку 2024 року.

Про це повідомляє видання CBC з посиланням на заяву міністра оборони Канади — Білла Блера.

Першочергово десять бронетранспортерів будуть направлені до Німеччини, де українські військові розпочнуть ознайомлення з новими машинами та пройдуть процес навчання.

Очікується що, ACSV потраплять на фронт не раніше осені 2024 року, оскільки планується провести комплексне навчання з керування та обслуговування цих машин.

Загалом, Україна має отримати від Канади 50 бронетранспортерів LAV 6.0 ACSV, які виробляють канадською компанією General Dynamics Land Systems Canada у місті Лондон, провінція Онтаріо.

Машини є частиною канадського пакета військової допомоги вартістю 650 мільйонів доларів, який був оголошений минулого року.

Треба зазначити, що бронетранспортери LAV 6.0 ACSV це сучасні колісні броньовані машини з колісною формулою 8х8 розроблені на модернізованій базі БМП LAV 3.

Нові машини отримали покращений рівень захисту, який здатний тримати кулеметні кулі калібру 14.5 з усіх сторін. Також були встановлені нові системи огляду, дистанційно керовану ЗПУ Protector RWS, новий двигун потужність 450 к/с, що дозволяє розігнати машину по трасі до 100 км/год, а по бездоріжжю до 40 км/год.

Крім України, бронетранспортери ACSV були замовлені Сухопутними військами Канади у кількості 360 одиниць, які мають частково замінити парк бронетранспортерів М113.

Постачання цих бронетранспортерів до сухопутних військ відбувається комплексно і вже цьогоріч отримає першочергову оперативну здатність для обмеженого використання.

Постачання останніх машин має завершитись у 2027 році, у тому ж році машина здобуде повну оперативну готовність.

Нагадаємо, що деякі українські підрозділи вже мають досвід експлуатації цих бронетранспортерів, оскільки у грудні 2022 року ACSV був помічений у складі ЗСУ.

Бронетехніка БТР Війна з Росією Європа Канада Світ Україна