fbpx
Канада виділяє додаткові кошти на розмінування України 

Канада виділяє додаткові кошти на розмінування України 

Війна з Росією ДСНС Канада МВС Розмінування Світ Україна

Канада додатково виділить Україні 7,5 мільйона канадських доларів на розмінування та навчання українських фахівців.

Про це повідомила міністерка зовнішніх справ Канади Мелані Жолі під час зустрічі з міністром внутрішніх справ України Ігорем Клименком.

Ця сума дорівнює 5 175 000 у доларах США.

Сторони обговорили нагальні потреби й проблеми, в яких МВС України потребує допомоги та сприяння міжнародних партнерів.

Жолі запевнила, що Канада й надалі допомагатиме Україні в боротьбі з російським агресором і зробить усе можливе, щоб Україна подолала наслідки війни та змогла надалі розвиватися.

Канада активно долучається до навчання українських піротехніків та фахівців вибухотехнічної служби, а також допомагає у технічному забезпеченні гуманітарного розмінування українських територій.

Міністерка зовнішніх справ Канади запевнила, що тема розмінування в Україні залишатиметься однією з пріоритетів канадської допомоги.

Тому країна вирішила виділити додаткові кошти для цих потреб.

«Канада виділить додатково 7,5 мільйона канадських доларів на розмінування українських територій, зокрема на навчання ваших фахівців. У цій роботі ви можете на нас розраховувати», – сказала Мелані Жолі.

Нагадаємо, що у грудні 2022 року агенція Reuters повідомляла, що Канада виділить 11 млн доларів на обладнання, необхідне Україні для гуманітарного розмінування. За ці кошти мають закупити спеціальні захисні костюми для фахівців з розмінування.

Також на ці гроші придбають засоби виявлення вибухонебезпечних предметів на великих територіях, наприклад, на сільськогосподарських полях.

Військові ЗСУ під час навчань, жовтень 2022, Велика Британія Фото: Збройні Сили Канади

Крім того, у листопаді минулого року військові Канади почали підготовку українських саперів у Польщі.

Війна з Росією ДСНС Канада МВС Розмінування Світ Україна