fbpx
Капітану танкера Delfi повідомили про підозру

Капітану танкера Delfi повідомили про підозру

ДПСУ Морська охорона Одеса Прокуратура Флот Чорне море

Прокурори Одеської обласної прокуратури повідомили про підозру капітану танкера Delfi у порушенні правил безпеки руху та експлуатації водного транспорту, що створило небезпеку для життя людей (ч. 1 ст. 276 КК України).

Про це повідомила пресслужба прокуратури Одеської області.

У листопаді минулого року вантажний танкер за керуванням капітана, перебуваючи в Чорному морі у акваторії порту «Південний», в умовах шторму, був зірваний з якоря та, дрейфуючи, сів на мілину поблизу одеського пляжу «Дельфін».

Тоді ж до порятунку екіпажу танкеру був залучений колектив Водолазної школи ЗСУ разом з колегами із Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Вони оперативно організували рятувальну операцію, висадились на аварійне судно і, не дивлячись на штормове море, безпечно евакуювали екіпаж.

Капітану танкера Delfi повідомили про підозру за порушення правил безпеки мореплавства та вимог міжнародного свідоцтва про мінімальний склад екіпажу, з командою із 3-х замість 5-ти осіб, незважаючи на втрату одного з якорів, непрацездатність головних двигунів судна, відсутність палива та попередження про погіршення погодних умов, настійливо відмовився від допомоги, чим поставив під загрозу життя членів екіпажу та сторонніх осіб.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУНП України в Одеській області.

За результатами слідства прокурори розпочали кримінальне провадження за фактом можливого порушення статутних правил несення прикордонної служби службовими особами Державної прикордонної служби України.

Прикордонники, незважаючи на встановлення технічної несправності судна у ході його огляду та серйозних порушень в документації, не вжили заходів із затримання танкера та його конвоювання в найближчий порт, що сприяло виникненню аварійної морської події (ч. 1 ст. 419 КК України).

На початку листопада цей танкер вже фіксувався у районі проведення ракетних стрільб, про що ми повідомляли на сторінці у Facebook:

ДПСУ Морська охорона Одеса Прокуратура Флот Чорне море