fbpx
Катар отримав одразу чотири винищувачі Rafale

Катар отримав одразу чотири винищувачі Rafale

Dassault Aviation Rafale Авіація Винищувач Закупівлі Катар ПС Катару Світ Франція

ВПС Катару отримали одразу чотири винищувачі Rafale французького виробництва.

Про це інформує Мілітарний.

Шоста партія одразу з чотирьох багатоцільових винищувачів Dassault Rafale, французького виробництва, прибули до Катару, покинувши Францію 27 липня, повідомляє Shephard Media.

Ця поставка трьох одномісних та одного двомісного літаків Rafale означає, що передача, ще дев’яти винищувачів залишається до завершення угоди згідно з замовленням ВПС Катару.

Катар замовив 24 літака Rafales у 2015 році та ще 12 літаків у 2017 році.

Особовий склад, який буде експлуатувати ці літаки у Військово-повітряних силах Катару, пройшов підготовку у спільній навчальній ескадрильї Повітряно-космічних сил Франції.

У 2019 році, Військово-повітряні сили Катару отримали перший винищувач Dassault Rafale із замовлених у травні 2015-го року у Франції.

Урочиста церемонія передачі відбулась 6 лютого, на головному підприємстві французької компанії Dassault Aviaation.

За початковою умовою передбачалось отримання 24 винищувачів з опціоном на 12 додаткових одиниць. Разом з придбанням літаків першим контрактом передбачено технічну підтримку, навчання та поставка озброєння. Загальна сума витрат складає 6,3 млрд євро. Наприкінці 2017-го року угода на додаткові літаки була підписана, деталі якої не називаються.

Катар став другим іноземним замовником винищувачів Rafale після Єгипту.

Rafale це багатоцільовий винищувач четвертого покоління, розроблений французькою корпорацією Dassault Aviation. Літак призначений для завоювання панування в повітрі, виконання ударних та розвідувальних завдань. Винищувач має три варіанти: Rafale B — двомісний та Rafale C — одномісний для Повітряних сил і Rafale M — палубний варіант.

Ця повітряна бойова машина встига повоювати в Афганістані, Лівії та під час операції зі знищення ІДІЛ на Близькому Сході в 2015-2016 роках. Крім Франції, цей винищувач перебуває на озброєнні армій Єгипту, Індії та Катару і Греції.

Dassault Aviation Rafale Авіація Винищувач Закупівлі Катар ПС Катару Світ Франція