fbpx
Катерна група ВМС провела тренування з кораблями НАТО

Катерна група ВМС провела тренування з кораблями НАТО

SNMCMG2 ВМС України НАТО Співпраця Україна Україна-НАТО Флот Чорне море

Катерна група ВМС ЗС України провела тренування типу PASSEX разом з кораблями Постійної морської протимінної групи НАТО №2 (SNMCMG2).

Про це повідомляє АрміяInform.

До складу корабельної групи НАТО входять флагман – корабель забезпечення «S. MEHMET PASA» ВМС Турецької Республіки, а також протимінні кораблі «AYVALIK» ВМС Турецької Республіки, «TAJO» Кородівських ВМС Іспанії, «LUPU DINESCU» ВМС Румунії.

Мета тренування ― відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональних тактичних з’єднань екіпажів кораблів ВМС України з ВМС Туреччини, Румунії та Королівських ВМС Іспанії.

Усі елементи навчання сплановано та відпрацьовано відповідно до стандартів та процедур Альянсу.

У визначеному районі відпрацьовано тренування з протимінних дій у складі групи кораблів, передача вантажів на ходу, відбиття засобів повітряного нападу противника та проведено корабельно-бойове навчання з проводки за тралами, – розказали деталі тренувань у ВМС ЗС України.

Кораблі Постійної морської протимінної групи НАТО № 2 та український малий броньований артилерійський катер

Крім того, відпрацьовано елементи тактичного маневрування, тренування з сигналовиробництва з використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства.

Це стали другі цьогорічні тренування типу PASSEX за участю українських ВМС із кораблями Альянсу, які відбуваються задля підтримання безпеки в Чорноморському регіоні та вдосконалення навченості й взаємосумісності під час виконання спільних морських операцій (завдань) у складі багатонаціональних тактичних груп.

Кораблі 2-ї постійної протимінної групи НАТО SNMCMG2 10 березня 2021 року в Одесі

25 лютого 2021 року Постійна протимінна група НАТО №2 (SNMCMG2) зайшла в акваторію Чорного моря. Одна з цілей – похідні тренування з Військово-морськими силами України.

2-а постійна протимінна група НАТО – одна з морських груп швидкого реагування НАТО, яка складається з командного судна і не більше 7-8 мінних тральщиків.

Завдання другої Постійної протимінної групи НАТО (як однієї з морських груп швидкого реагування Альянсу) ― пошук, виявлення й знищення морських мін, а також супровід кораблів і суден через мінні загородження.

Група безпосередньо підпорядкована Об’єднаному командуванню ОЗС НАТО (Неаполь).

SNMCMG2 ВМС України НАТО Співпраця Україна Україна-НАТО Флот Чорне море