fbpx
Казахстан поблизу кордону з РФ тренує сили територіальної оборони

Казахстан поблизу кордону з РФ тренує сили територіальної оборони

Азія Казахстан Навчання Світ

Казахстан розпочав міжвідомче навчання «Бекет-2022» поблизу кордону з Росією. На відточування бойових маневрів призвали військових із бригади територіальної оборони Костанайської області.

Про це увечері 20 вересня повідомили у міноборони Казахстану.

Костанайська область Казахстану, де триватимуть навчання, межує з Оренбурзькою, Челябінською та Курганською областями Російської Федерації, пише «Українська правда»

У міноборони Казахстану зазначають, що на навчання призвали військовозобов’язаних, які перебувають на обліку в складі бригади територіальної оборони Костанайської області.

З ними проводять заняття із основних предметів бойової підготовки.

Комплексне навчання пройде у два етапи, його активна фаза почалася 21 вересня.

Протягом п’яти днів представники держорганів та силових відомств за затвердженим планом навчання «Бекет-2022» мають відпрацювати різні сценарії подолання кризових ситуацій і протидії зовнішнім загрозам.

Учасники комплексного навчання мають забезпечити міжвідомчу координацію, відпрацювати елементи взаємодії різновідомчих сил, перевірити “стан мобілізаційної готовності уповноважених органів і підрозділів територіальної оборони” тощо.

Нагадуємо, що Казахстан спільно з турецькою компанією вироблятиме багатоцільові безпілотні літальні апарати (БПЛА) Anka.

11 травня  2022 року було підписано Меморандум про взаєморозуміння між казахською та турецькою сторонами.

Співпраця з турецьким виробником включає спільне виробництво систем БПЛА Anka в Казахстані.

Меморандум також передбачає створення центру трансферу технологій та обслуговування систем турецьких безпілотників аерокосмічної компанії Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ).

Азія Казахстан Навчання Світ