fbpx
КБТЗ виготовило та передало «Телекард-Прилад» шасі БТР-3 для КШМ

КБТЗ виготовило та передало «Телекард-Прилад» шасі БТР-3 для КШМ

Бронетехніка БТР-3 ДОЗ (Державне оборонне замовлення) Закупівлі Київський бронетанковий завод ТОВ «ТелекартПрилад» Україна

Державне підприємство «Київський бронетанковий завод» (КБТЗ) виготовило та передало ТОВ «Телекард-Прилад» перше шасі БТР-3 для командно-штабної машини (КШМ) в рамках державного оборонного замовлення.

Про це повідомила пресслужба підприємства на своїй сторінці у Facebook.

Підприємство є співвиконавцем поставки двох командно-штабних машин К-1450-01 на основі базового шасі БТР-3КШ (В1356).

ДП «Київський бронетанковий завод» достроково виконало свої зобов’язання та передало Замовнику перше базове шасі 4 червня 2021 року.

Друге базове шасі наразі проходить підготовку до кваліфікаційних випробувань, що підтвердить готовність ДП «Київський бронетанковий завод» до серійного виробництва базового шасі БТР-3КШ (В1356), – написали у пресслужбі.

Державні випробування командно-штабних машин К-1450-01 проводили у 2018 році.

КШМ на базі БТР-3

У новій КШМ розмістили засоби радіо-, супутникового, транкінгового, радіорелейного та проводового зв’язку, які спроможні забезпечувати стійке, завадозахищене управління частинами та підрозділами під час бойових дій, під час руху на марші та в умовах застосування ворогом засобів радіоелектронної протидії (РЕП).

Розробка командно-штабної машини на ТОВ «ТелекартПрилад» розпочалась ще 2011 року, тоді це одеське підприємство розробило КШМ на базі БТР-70.

Процес розгортання командно-штабної машини на шасі БТР-70

Нова КШМ створена на одеському підприємстві ТОВ «ТелекартПрилад» у тісному тандемі з військовими науковцями та має відразу три варіанти рухомої бази:

  • БМП-1
  • БТР-3
  • БТР-4

В машині є вітчизняні, й закордонні засоби та системи зв’язку. Мова йде про турецькі станції ASELSAN та американські Harris Falcon, а також про вітчизняну апаратуру. Це дозволяє налагодити ефективні різні види зв’язку між підрозділами, а також створити мережі обміну інформацією.

Загальне призначення командно-штабних машин у війську:

  • здійснення сеансів відкритого та захищеного радіотелефонного зв’язку
  • передавання та приймання інформації з використанням ПЕОМ типу Notebook робочих місць службових осіб, як штатних так і винесених
  • по супутникових, радіорелейних, радіо- (з використанням радіостанцій виробництва корпорації Harris, компаній Motorola і Aselsan) та проводових каналах зв’язку

Наприкінці 2019 року для однієї з частин ВМС ЗС України було виготовлено КШМ (командно-штабні машини) на базі іншій базі – бронетранспортерах БТР-70, які по завершенню всіх випробувань надійшли на озброєння.

Бронетехніка БТР-3 ДОЗ (Державне оборонне замовлення) Закупівлі Київський бронетанковий завод ТОВ «ТелекартПрилад» Україна