fbpx
«Кентаври» готові до державних випробувань

«Кентаври» готові до державних випробувань

ВМС України Державні випробування Десантні катери та кораблі ДШК «Кентавр-ЛК» Кузня на Рибальському Суднобудування Флот

Десантно-штурмові катери типу «Кентавр-ЛК», що були побудовані в інтересах ВМС ЗС України фактично готові до державних випробувань.

Про це повідомляє АрміяInform

Державні випробування катерів «Малин» (L451) і «Станіслав» (L450), розроблених та побудованих підприємством “Кузня на Рибальському”, розпочнуться за декілька тижнів.

Вже завершено заводський етап випробувань, в ході якого було доопрацьовано низку невідповідностей до заявлених виробником технічних характеристик.

Представник заводу-виробника Леонід Бабак наголосив, що третій катер, який було закладено на заводі, вдосконалять із врахуванням напрацювань, здобутих за період будівництва, швартових та ходових випробувань тощо.

Десантно-штурмові катери проекту 58503 типу «Кентавр-ЛК», що були спущені на воду 14 вересня 2018-го року, перебувають на випробуваннях та доведенні.

Найменування «Малин» і «Станіслав» отримали на вшанування пам’яті їх земляків – морських піхотинців старшого прапорщика Олександра Яхновського та молодшого сержанта Сергія Сонька, які віддали життя під час виконання завдань оборони України.

Будівництво катерів відбувалось на заводі «Кузня на Рибальському» у Києві. Закладка – 28 грудня 2016 року, спуск на воду – 14 вересня 2018 року.

Десантно-штурмові катери проекту 58181 (шифр «Кентавр») створені в дослідно-проектному центрі кораблебудування в Миколаєві на базі малих броньованих артилерійських катерів проекту 58155.

На початок будівництва проект десантно-штурмових катерів був доопрацьований виробником, а в його конструкцію було внесено ряд змін. Модернізований проект отримав шифр «Кентавр-ЛК» та новий проектний номер – 58503.

ВМС України Державні випробування Десантні катери та кораблі ДШК «Кентавр-ЛК» Кузня на Рибальському Суднобудування Флот