fbpx
КНДР провела пуски невпізнаних ракет

КНДР провела пуски невпізнаних ракет

Корейський півострів Північна Корея (КНДР) Світ

Північна Корея провела пуск двох невпізнаних ракет поблизу міста Вонсан та у води між Південною Кореєю та Японією.

Повідомили у комітеті безпеки Південної Кореї.

Пуски були здійснені поблизу міста Вонсан. Інших деталей Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї не привів. “Ми відстежуємо ситуацію на випадок додаткових пусків і зберігаємо готовність”, – повідомили в Комітеті.

У минулому році Північна Корея 13 разів проводила випробування ракет на тлі тривалих переговорів з США про денуклеаризації.

На початку січня лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що його країна не зобов’язана виконувати мораторій на ядерні випробування, так як США продовжують проводити навчання на Корейському півострові. За його словами, країна скоро представить нову стратегічну озброєння.

 Військовий парад у КНДР

29 лютого Кім Чен Ин провів перші з початку 2020 року навчання за участю різних родів військ.

У грудні 2019 американський супутник зафіксував активність на північнокорейському ракетному полігоні сохей.

12 червня 2018 року президент США Дональд Трамп і Кім Чен Ин підписали угоду в Сінгапурі. У документі зазначено, що США нададуть КНДР гарантії безпеки, Північна Корея підтвердила прихильність повної денуклеаризації Корейського півострова. 27-28 лютого 2019 року у в’єтнамському Ханої пройшов другий американсько-північнокорейський саміт. Президент США сказав, що постарається досягти з лідером КНДР домовленостей по денуклеаризації, а потім “перетворити Північну Корею в економічний центр”. Але сторони не дійшли згоди.

30 червня 2019 року Трамп і лідер Північної Кореї зустрілися в демілітаризованій зоні на кордоні КНДР і Південної Кореї. Вони домовилися створити групу переговірників, які будуть уповноважені займатися питаннями денуклеаризації.

Трамп та Кім Чен Ин

Корейський півострів Північна Корея (КНДР) Світ