fbpx
КНДР вперше представила власні дрони-камікадзе

КНДР вперше представила власні дрони-камікадзе

Азія БпА (Безпілотні апарати) Випробування Північна Корея (КНДР) Світ

Північна Корея оприлюднила кадри випробувань власних ударних безпілотників, що схожі на ізраїльські Harop та Hero.

Про це повідомляє видання Reuters.

Лідер країни Кім Чен Ин відвідав Інститут безпілотників Академії оборонних наук Північної Кореї цієї суботи та спостерігав за їх випробуваннями.

Північнокорейське інформаційне агенство KCNA заявило, що «безпілотники-камікадзе» успішно завершили випробування, правильно ідентифікувавши та знищивши визначені цілі після польоту за різними заданими маршрутами.

Кім Чен Ин біля північнокорейських дронів, схожих на Harop та Hero, 24 серпня 2024. Фото: KCNA

В ході заходу Кім Чен Ин закликав дослідників розробити штучний інтелект для безпілотних систем та збільшити обсяги виробництва ударних дронів для їх подальшого використання піхотними підрозділами та силами спеціальних операцій.

Випробування безпілотників

Одним із двох представлених безпілотних комплексів виявився безіменний баражуючий боєприпас з Х-подібним розташуванням крил та довжиною близько 1,5-2 метрів. Він повторює концепцію відомого ізраїльського безпілотника Hero-120 від Uvision.

Дрон запускається із транспортно-пускового контейнера за допомогою вишибного порохового заряда, після чого вже у повітрі вмикається власний гвинтовий двигун.

Тактико-технічні параметри безпілотника невідомі. Однак, судячи з оприлюднених кадрів, він керується за допомогою оператора по телевізійному каналу з передачею сигналу по радіозв’язку.

На зображенні безпілотник уражає макет південнокорейського танка K2 Black Panther, що може свідчити про цільове призначення засобу – боротьба з броньованою технікою ворога.

Випробування північнокорейського баражуючого дрона, 24 серпня 2024. Фото: KCNA

Іншою представленою безпілотною системою був ударний дрон, що візуально повторює ізраїльський стратегічний ударний дрон великої дальності Harop.

Безпілотник має схожі габарити та агалогічно оригіналу запускається за допомогою твердопаливного ракетного прискорювача, після чого вмикається власний гвинтовий рушій. Його дальність невідома, однак Harop має дальність польоту до 1000 кілометрів.

Випробування північнокорейського баражуючого дрона, схожого на Harop, 24 серпня 2024. Фото: KCNA

Раніше “Мілітарний” повідомляв, що Північна Корея розробляє власний літак дальнього радіолокаційного виявлення на базі транспортного літака Ил-76.

Азія БпА (Безпілотні апарати) Випробування Північна Корея (КНДР) Світ