fbpx
КНДР заявила про випробування нової балістичної ракети Hwasong-18

КНДР заявила про випробування нової балістичної ракети Hwasong-18

Азія Балістичні ракети Випробування Корейський півострів Північна Корея (КНДР) Ракетобудування Світ

Північна Корея заявила, що провела випробування нової твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) Hwasong-18.

За повідомленнями державних ЗМІ КНДР, випробування нової ракети відбулося у четвер, 13 квітня.

Мета випробування твердопаливної балістичної ракети Hwasong-18 – покращення здатності країни здійснити швидку “ядерну контратаку”.

Заявлено, що випробувальний пуск підтвердив, що всі параметри нової ракетної системи повністю відповідають вимогам проєкту з точки зору точності.

Аналітики заявили, що це перша в КНДР твердопаливна міжконтинентальна балістична ракета, яка з’явилася після багатьох років все більш частих випробувань твердопаливних балістичних ракет малої дальності.

Ракети з твердим паливом не потребують тривалої заправки перед пуском, тому їх можна підготувати та перевести на пускову позицію досить швидко. Запуск ракет на рідкому паливі потребує більше часу.

Згідно з повідомленням, випробування в першу чергу були спрямовані на “підтвердження продуктивності твердопаливних багатоступінчастих двигунів великої тяги, технології розділення ступенів і надійності різних функціональних систем управління” ракети.

Перший ступінь ракети впав на відстані 10 км від півострова Ходо, а другий ступінь — у море на відстані 335 км від узбережжя округу Оранг провінції Північний Хамген.

Випробуванням керував лідер Північної Кореї Кім Чен Ин, який назвав нову ракету Hwasong-18 найпотужнішою зброєю своїх ядерних сил.

Він також пообіцяв і надалі розширювати ядерний арсенал країни, щоб “постійно викликати крайнє занепокоєння і жах” у своїх суперників.

Напередодні представники Південної Кореї заявили, що Північна Корея здійснила свій перший за місяць запуск міжконтинентальної балістичної ракети, припускаючи можливість, що це було випробування нової ракети.

Міноборони Південної Кореї заявило, що КНДР потрібно більше часу і зусиль для оволодіння технологією виробництва твердопаливних ракет великої дальності.

Азія Балістичні ракети Випробування Корейський півострів Північна Корея (КНДР) Ракетобудування Світ