fbpx
Колаборанти з “Молодої республіки” дали ЗСУ координати складу боєприпасів в Донецьку

Колаборанти з “Молодої республіки” дали ЗСУ координати складу боєприпасів в Донецьку

OSINT Втрати Росії Донецька область

Лідер колаборантської організації “Молода республіка” (діє на окупованій частині Донецької області) Кирило Макаров надав інформацію про місце розміщення складу боєприпасів ЗС РФ. Фото та відео об’єкту він опублікував в своєму телеграм-каналі.

На цей факт звернув увагу український журналіст Денис Казанський.

Так, 29 червня 2022 Кирило Макаров опублікував відео на якому чоловіки вантажать ящики з боєприпасами. Свій пост він супроводив текстом: “Звичайний ранок активіста “Молодої республіки” починаєтья з погрузки боєкомплекта“.

Макаров у наступні дні опублікував безліч кадрів з цього приміщення і дав зрозуміти, що тут же базується один із підрозділів 1-го армійського корпусу ЗС РФ, так звана бригада “Пятнашка”.

За словами Дениса Казанського відеокадри дозволили українським військовим ідентифікувати приміщення на території Донецької області, в якому розмістився склад боєприпасів росіян. Після цього склад було знищено за допомогою ракетного комплексу HIMARS.

На відео, яке опублікував Казанський – один із складів боєприпасів у Шахтарську. В соціальних мережах були повідомлення про знищення ЗСУ військових об’єктів у Шахтарську протягом 8-10 липня.

10 липня 2022 керівник окупаційної адміністрації на території Донецької області Денис Пушилін заявив про загибель представників “Молодої республіки”. Він сказав, що “активісти” були там з “волонтерською місією”.

Враженнями від роботи “хаймарзів” поділився і один з учасників “Молодої республіки”, що веде телеграм-канал під назвою “Нерусский русский”. За його словами це було пекло і деякі колаборанти загинули.

11 липня Макаров написав, що він та його “активісти” потрапили під обстріл і троє з них загинули. Він назвав їхні імена.

Губарнатор російської Астраханської області Ігор Бабушкін уточним, що окрім того 4 представника “Молодої республіки” зникли безвісті. І серед них троє громадян РФ з його області.

Склад боєприпасів, відео з якого публікував лідер “Молодої республіки” Кирило Макаров російський чиновник назвав “волонтерським центром”.

 

 

 

OSINT Втрати Росії Донецька область