fbpx
Командувачем підготовки Сухопутних військ став генерал-майор Віктор Ніколюк

Командувачем підготовки Сухопутних військ став генерал-майор Віктор Ніколюк

Сухопутні війська ЗСУ Україна

Генерал-майор Віктор Ніколюк призначений командувачем підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба Міноборони.

З жовтня 2021 року Ніколюк був командувачем оперативного командування “Північ”.

Новим очільником командування став бригадний генерал Дмитро Красильников.

“Генерал-майора Віктора Ніколюка призначили командувачем підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ. Командувачем ОК “Північ” став бригадний генерал Дмитро Красильников”, – йдеться у повідомленні Міноборони.

За словами Ніколюка, він передав бойовий прапор ОК “Північ” Красильникову і розпочав виконувати свої обов’язки на новій посаді.

“Висловлюю подяку всім офіцерам, сержантам, солдатам, із ким захищав Чернігівщину і Бахмут. Продовжуємо і надалі працювати заради нашої спільної мети — разом до перемоги”, – заявив генерал-майор.

Під час служби в ЗСУ командував розвідувальною ротою, танковим батальйоном, навчальним механізованим полком. Був начальником штабу 92-ї окремої механізованої бригади, а згодом — її командиром.

Віктор Ніколюк

У березні 2017 року полковника Віктора Ніколюка призначили начальником 169-го навчального центру “Десна”, а в грудні 2018-го він став генералом.

Зазначимо, що Віктор Ніколюк як очільник оперативного командування “Північ” керував обороною Чернігівщини під час російського повномасштабного вторгнення на територію України.

10 березня 2022 року Ніколюку присвоїли звання Героя України з врученням ордена “Золота Зірка”.

Новим командувачем оперативного командування “Північ” став бригадний генерал Дмитро Красильников. У відкритих джерелах повідомляють, що з початком російського повномасштабного вторгнення з 24 лютого 2022 року Красильников був командиром оперативно-тактичного угруповання “Північ”. 28 лютого 2022 року Красильникову присвоїли звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка”.

Сухопутні війська ЗСУ Україна