fbpx
Кабмін дозволив мобілізацію прямо у визначені частини, минаючи ТЦК

Кабмін дозволив мобілізацію прямо у визначені частини, минаючи ТЦК

Міністерство оборони (МОУ) Рекрутинг Реформа Україна

Кабмін вніс зміни до Порядку призову громадян на військову службу під час мобілізації, які дозволили військовим частинам мобілізувати добровольців без ТЦК.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Командири військових частин можуть надавати направлення для проходження військово-лікарської комісії, щоб визначити їх ступінь придатності до військової служби.

Крім того, вони можуть здійснювати комплектування бойових військових частин за рахунок добровольців, які виявляють бажання проходити службу за призовом.

Також військовозобов’язані та резервісти-добровольці можуть обрати військову частину для служби без звернення до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Перелік таких військових частин визначатиме Генштаб ЗСУ.

«Бригади отримали інструменти, про які вже давно просили: здійснювати якісний рекрутинг, результатом якого є адресний призов добровольців. Ця постанова є інструментом, що дозволяє значно зменшити час рекрутингу й гарантує, що кожен та кожна зможе долучитися туди, де його чи її бажання та вміння збігаються з потребами оборони», — прокоментував міністр оборони України Рустем Умєров.

Нагадаємо, що про цю ініціативу Генерального штабу Збройних сил України «Мілітарний» повідомляв на початку серпня.

Рекрутинг у військових частинах

Нагадаємо, що до цього у Силах оборони України існувала практика підбору військовими частинами необхідних їм кадрів через власних рекрутерів.

У такій системі зацікавлених військовозобов’язаних супроводжують під час проходження ВЛК, оформлення документів у ТЦК та СП й у навчальних центрах.

Як приклад можна навести рекрутинговий центр 93-ї бригади «Холодний Яр», про відкриття якого «Мілітарний» повідомляв наприкінці червня.

До того ж, на початку червня Міністерство оборони України запустило соціальну рекламну кампанію «Будь собою», яка спрямована на залучення українців до лав ЗСУ.

Зокрема, у межах кампанії громадяни мають можливість приєднатися до ЗСУ, обравши вакансію на сайті army.gov.ua або відвідавши рекрутингові центри для отримання консультацій.

Мета цього проєкту, як пояснювали в Міноборони, полягає в тому, щоб дати українцям можливість самостійно обирати, в який підрозділ, рід військ та на яку посаду мобілізуватися.

Саме це і є головною перевагою та відмінністю рекрутингу від мобілізації через ТЦК, де після отримання повістки військовозобов’язані фактично не вирішують, де служитимуть та на якій посаді.

Міністерство оборони (МОУ) Рекрутинг Реформа Україна